15:13 30.01.2018

Закон про медреформу вступив у силу, актуальним є питання синхронних дій щодо її імплементації

2 хв читати
Закон про медреформу вступив у силу, актуальним є питання синхронних дій щодо її імплементації

Закон про медреформу - про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (законопроект №6327) - вступив у силу у вівторок, актуальним є питання синхронних дій щодо імплементації медичної реформи, вважає заступник глави парламентської фракції "Блок Петра Порошенка", член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Сергій Березенко.

"Закон про медреформу з сьогоднішнього дня вступив у силу, ми маємо відпрацьовувати алгоритм, за яким відбуватиметься реформа. Дуже важливо, щоб всі дії були синхронними і відповідали певним планам - ухвалювалися всі необхідні постанови Кабміну, оголошувався конкурс на керівника Нацслужби здоров'я (НСЗУ), щоб було затверджено положення про НСЗУ", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

С.Березенко зазначив, що "депутатам зараз важливо контролювати ці процеси".

Він наголосив, що за прогнозами, "НСЗУ запрацює повною мірою, матиме рахунки в казначействі і зможе оплачувати медпослуги на первинному рівні ближче до кінця весни, тому зараз важливо надати медикам відповіді на запитання, як система доти працюватиме".

Крім того, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" нагадав про ухвалений закон щодо сільської медицини, на реалізацію якого в державному бюджеті Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства виділено 5 млрд грн.

"У бюджеті Мінрегіону за ініціативою президента закладено 5 млрд грн на будівництво амбулаторій, які б могли покращити доступ до медицини в селах. Безумовно, які б ми чудові лабораторії не побудували, без наявності там сімейного лікаря та педіатра, які отримуватимуть хорошу зарплату від держави, нічого там не працюватиме. Але висока зарплата медиків неможлива без створення НСЗУ", - сказав він.

С.Березенко повідомив, що створений при комітеті Верховної Ради з охорони здоров'я підкомітет з питань контролю реалізації медреформи регулярно проводитиме зустрічі з представниками робочої групи з реформи фінансування охорони здоров'я.

"Підкомітет із реформи передав Міністерству охорони здоров'я питання, які накопичилися в комітеті з охорони здоров'я і ми розраховуємо отримати відповіді. Крім того, ми запропонували об'єднати наші зусилля і проводити регулярні наради з представниками робочої групи МОЗ. За інформацією міністерства, вже розроблено графік послідовної реалізації реформи, ми хотіли б побачити цей графік і презентувати його суспільству", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА