11:36 02.02.2018

У справі про пожежу в одеському таборі "Вікторія" з'явився новий підозрюваний

2 хв читати
У справі про пожежу в одеському таборі "Вікторія" з'явився новий підозрюваний

 Слідчі прокуратури Одеської області повідомили про підозру у службовій недбалості (ч.2 ст.367 КК України) одному з інспекторів Київського районного відділу ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області в рамках розслідування справи про пожежу в одеському таборі "Вікторія ", під час якого загинули троє дітей.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба прокуратури, інспектор протягом 2016-2017 років неодноразово виявляв порушення пожежної безпеки в дитячому закладі, у зв'язку з чим складалися акти, приписи про усунення порушень у сфері цивільного захисту техногенної і пожежної безпеки та протоколи про адміністративне правопорушення.

"Поряд з цим через недбале ставлення до своїх обов'язків інспектором районного відділу ГУ ДСНС не вжито заходів для підготовки матеріалів позову до адміністративного суду щодо повного або часткового припинення роботи табору, діяльність якого в таких умовах призвела до пожежі та загибелі трьох дітей", - пояснили свою позицію в прокуратурі.

За клопотанням прокуратури, суд уже відсторонив підозрюваного від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Крім того, за результатами перевірки, ініційованої прокуратурою Одеської області, ГУ ДСНС України в області з урахуванням виявлених порушень пожежної і техногенної безпеки подало позов до Окружного адміністративного суду про повну зупинку роботи табору.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" сталася 15 вересня 2017 року біля 23:30. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУ Національної поліції в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якою ідентифіковані останки всіх трьох дівчаток.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі і загибелі дітей підозри були пред'явлені директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народних депутатів Мустафи Найєма та Григорія Шверка), екс-віце-мера Одеси Зінаїді Цвірінько і керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА