14:21 05.02.2018

Суд підтвердив рішення про відмову в наданні Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту

2 хв читати
Суд підтвердив рішення про відмову в наданні Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту

Київський апеляційний адміністративний суд на засіданні в понеділок підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва, який відмовився визнавати незаконним рішення Управління Державної міграційної служби України в Київській області про відмову в наданні лідеру партії "Рух нових сил", екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

На думку адвокатів М.Саакашвілі, таке рішення дає українській владі певні підстави для дій, спрямованих на можливу екстрадицію їхнього підзахисного з України як особи без громадянства.

"Рішення міграційний служби від сьогодні набуло чинності, і це, на жаль, дає багато підстав, існують ризики для Міхеїла Саакашвілі, щоб влада готувала і реалізовувала плани про його можливе незаконне видворення з України, а також прийняття рішення про незаконну екстрадицію", - підкреслив після засідання суду адвокат Руслан Чорнолуцький.

При цьому він зазначив, що рішення, яке набуває чинності вже з 5 лютого, буде оскаржено в Конституційному суді. "А далі, якщо суд конституційної інстанції не підтримає нашу позицію і не скасує це рішення, будемо далі рухатися і захищати права Міхеіла Саакашвілі. У нас ще є європейські інстанції", - вказав адвокат.

Після цього рішення М.Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав: "Таким чином, я втрачаю статус перебування в Україні. Це чергове рішення Порошенка, а не суду".

Влітку 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той був за межами країни. Політику вдалося повернутися в Україну. "Рух нових сил" організував і провів низку протестних акцій.

М.Саакашвілі зараз в Україні. 26 січня Апеляційний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді "нічного" домашнього арешту з 22:00 до 7:00 терміном до 5 лютого.

Екс-президент Грузії підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.3 ст.28, ч.2 ст.256, ч.4 ст.110 Кримінального кодексу України: замах на злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА