14:02 06.02.2018

Окружний адмінсуд Києва відхилив ще один позов Саакашвілі до ДМС щодо рішення про його статус в Україні

2 хв читати
Окружний адмінсуд Києва відхилив ще один позов Саакашвілі до ДМС щодо рішення про його статус в Україні

Окружний адміністративний суд м. Києва відхилив ще один позов екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, в якому він просив визнати незаконною бездіяльність Державної міграційної служби (ДМС) при розгляді скарги на рішення Управління ГМС Київської області, яке відмовило політику в наданні статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні у вівторок, відмовившись визнати протиправною та незаконною бездіяльність ДМС за позовом М.Саакашвілі.

Також у цьому позові екс-президент Грузії просив суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність Київського обласного управління ДМС, яке не передало матеріали його особової справи до центрального апарату ДМС. У задоволенні цієї скарги судом також було відмовлено.

Як заявив адвокат М.Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, сторона захисту вважає, що це рішення є черговим незаконним судовим вердиктом за позовами М.Саакашвілі в українських судах. Він зазначив, що на це рішення буде подано апеляцію.

На думку адвоката, це рішення є логічним продовженням того, яким 5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду, який відмовив визнавати незаконним рішення управління ДМС Київської області про відмову в наданні М.Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту. Р.Чернолуцький нагадав, що це рішення також буде оскаржено вже в касаційному порядку.

При цьому адвокат наголосив, що М.Саакашвілі наразі має всі законні підстави перебувати на території України, оскільки судові процеси щодо його статусу тривають.

"Довідка про захист діє на період, доки не будуть розглянуті апеляції і касації", - сказав адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА