07:37 07.02.2018

Площа перед посольством РФ у Вашингтоні названа на честь Бориса Нємцова

2 хв читати
Площа перед посольством РФ у Вашингтоні  названа на честь Бориса Нємцова

Міська рада Вашингтона затвердила законопроект про присвоєння площі перед посольством РФ імені вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомив екс-співголова партії ПАРНАС, голова фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза-молодший.

"Міська рада Вашингтона одноголосно затвердила в остаточному читанні постійно діючий законопроект B22-539 про площу Бориса Нємцова перед посольством Росії. Тимчасовий закон вже набув чинності", - написав В.Кара-Мурза-молодший у вівторок на своїй сторінці в "Твіттері".

Він повідомив, що церемонія відкриття площі Нємцова відбудеться 27 лютого, в третю річницю з дня вбивства політика.

7 грудня 2017 року в міській раді Вашингтона відбулися громадські слухання щодо законопроекту про перейменування частини території перед посольством РФ, між вулицями Девіс (Davis) і Едмундс (Edmunds), на честь Б. Нємцова. У слуханнях брала участь дочка Б.Нємцова Жанна.

9 січня 2018 року повідомлялося, що на першому засіданні 2018 року Міська рада Вашингтона одноголосно схвалила в першому читанні законопроект 22-539 про перейменування площі перед посольством Росії в площу Бориса Нємцова.

Опозиційний політик Б. Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в безпосередній близькості від Кремля.

Колегія присяжних 29 червня 2017 року визнала всіх п'ятьох підсудних у справі про вбивство Б. Нємцова винними і не заслуговуючими поблажливості. Московський окружний військовий суд на підставі вердикту присяжних засудив безпосереднього виконавця вбивства Заура Дадаева до 20 років колонії, Анзора Губашева, який забрав вбивцю з місця злочину, засудили до 19 років, а його брата Шадіда - до 16 років. Темірлана Ескерханова, який стежив за Нємцовим, суд засудив до 14 років позбавлення волі. Хамзат Баха, який допомагав у підготовці злочину отримав 11 років. Відбувати покарання засуджені будуть в колонії суворого режиму.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА