15:03 07.02.2018

Бойовики активізувалися на лінії зіткнення в зоні АТО

2 хв читати
Бойовики активізувалися на лінії зіткнення в зоні АТО

Незаконні збройні формування на лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції активізували застосування забороненого озброєння, почали агресивніше поводитися з населенням окупованих територій і збільшили кількість заборонених зон навколо об'єктів з артсистемами, наголошують у прес-центрі штабу АТО.

"Прикриваючись навчаннями так званих армійських підрозділів, що цими днями активно проводяться на території тимчасово захоплених окремих районів Донецької та Луганської областей ... під наглядом російських кураторів, противник застосував проти сил антитерористичної операції заборонені Мінськими угодами 120-мм та 82-мм міномети. Нахабно порушуючи ключові домовленості зазначених угод щодо відведення важкого озброєння на визначені відстані, командування російсько-окупаційних військ продовжує нагнітати обстановку по обидва боки лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

Крім провокацій проти сил АТО і представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, противник збільшує кількість військових злочинів проти людяності.

"Від початку лютого бойовики ... почали агресивніше поводитися з місцевими жителями та збільшили кількість провокаційних обстрілів населених пунктів, звинувачуючи при цьому сили антитерористичної операції. Внаслідок цих обстрілів руйнуються і приватні помешкання, і інфраструктура Донбасу", - наголошують у штабі.

У прес-центрі також назвали черговим цинічним актом обмеження прав і свобод громадян України, які перебувають на території ОРДЛО, заборону виїзду так званих державних службовців і збільшення заборонених зон навколо об’єктів, де приховуються артилерійські системи та інше важке озброєння противника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА