20:08 07.02.2018

Прокуратура порушила справу про перешкоджання нардепом Пономарьовим журналістській діяльності

2 хв читати
Прокуратура порушила справу про перешкоджання нардепом Пономарьовим журналістській діяльності

Прокуратура м.Києва розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом з групи "Воля народу" Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів, повідомила прес-секретар прокуратури м.Києва Надія Максимець.

"За результатами інциденту, який стався 7 лютого в приміщенні Верховної Ради України, прокуратурою м. Києва розпочато кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідування за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу.

Н.Максимець повідомила, що проведення досудового розслідування доручено слідчим Служби безпеки України.

Раніше в цей день інтернет-видання "Цензор.НЕТ" повідомило, що нардеп з депутатської групи "Воля народу" Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив з рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента "Цензор.НЕТ".

За інформацією видання, кореспондент знімав на телефон відео розмови О.Пономарьова з колегою з фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєвим на підвищених тонах. Зйомці перешкоджала помічниця О.Пономарьова, намагаючись перекрити огляд об'єктива камери. Пізніше Пономарьов почав обзивати журналістів "журналюгами" і вихопив мобільний телефон з рук кореспондента "Цензор.НЕТ". Потім нардеп вихопив ще один мобільний телефон у іншого журналіста і також поклав його собі в кишеню. Пономарьов почав звинувачувати журналістів у провокації, а також звернувся до охорони Ради з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту. Після суперечок із журналістами парламентар вийняв з кишені обидва телефони і повернув їх кореспондентам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА