20:58 07.02.2018

В ІСД дивуються з приводу затримання гендиректора корпорації в Москві

3 хв читати
В ІСД дивуються з приводу затримання гендиректора корпорації в Москві

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) не має інформації про причини затримання її генерального директора Олега Мкртчана в Москві.

"Ми поки не готові робити заяву. Ми перевіряємо інформацію, завтра більше будемо розуміти суть історії. Так як це відбувається не тут, прямого зв'язку наразі немає", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор правового департаменту ІСД Сергій Ткаченко в середу ввечері.

При цьому він не зміг також прокоментувати, з якою метою гендиректор ІСД поїхав в Москву - для рішення бізнес-питань або в інших справах.

"Він дуже багато проводив часу в Москві", - констатував співрозмовник агентства.

При цьому директор правового департаменту ще раз підкреслив, що "Ми не готові давати коментар, оскільки наразі ми взагалі не розуміємо. Ми перевіряємо інформацію - я прочитав повідомлення в пресі", резюмував юрист.

У середу ввечері в низці ЗМІ, зокрема в російському "МК", пройшло повідомлення про затримання в Москві відомого бізнесмена вірменського походження О.Мкртчяна. При цьому за однією з версій, затримання може бути пов'язане зі звинуваченнями в розтраті коштів, виділених на проекти ІСД та інші бізнес-проекти, в яких брав участь О.Мкртчан.

Інформацію про затримання О.Мкртчана підтвердив "Українській правді" один з акціонерів ІСД, народний депутат Сергій Тарута.

"За моєю інформацією, Мкртчан затриманий. Йому висувають звинувачення в розтраті коштів, наданих державними банками. Швидше за все, мова йде про кредитні кошти Зовнішекономбанку, які використовувалися, як для розвитку ІСД, так і для розвитку інших підприємств, якими Мкртчан володіє в РФ" , - повідомив УП С.Тарута.

ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, Дніпровський меткомбінат, меткомбінат Dunaferr і ISD-Huta Czestochowa.

На початку січня 2010 року було заявлено, що контрольний пакет акцій ІСД в розмірі 50% + 2 акції придбала група профільних і фінансових інвесторів, очолювана власником швейцарського трейдера Carbofer і екс-співвласником Євразхолдингу (РФ) Олександром Катуніним. При цьому засновники української корпорації С.Тарута і О.Мкртчан скоротили свою частку до 49,99%. Віталій Гайдук вийшов зі складу акціонерів.

На початку 2011 року представники ВЕБ були введені в керівництво ІСД, а також у виконавчі органи Дніпровського МК (ДМК) і Алчевського меткомбінату (АМК). За ними закріплено кураторство фінансових питань.

Також повідомлялося, що в квітні-червні і велику частину липня 2017 року ДМК простоював через складне фінансове становище. Зокрема, у комбінату значна заборгованість перед "Метінвестом".

Акціонери ДМК на якому відбулися 29 травня 2017 року загальні збори акціонерів, на якому підбивалися підсумки роботи підприємства в 2015-2016 рр. і розглядалися плани на 2017 рік, перепризначували членами наглядової ради на новий термін гендиректора корпорації "ІСД" Олега Мкртчана, гендиректора компанії "Варданян, Бройтман і партнери" Михайла Бройтмана, гендиректора ТОВ "Росукрмет" Леоніда Фрумкіна, директора ТОВ "Ейджджі Ассет Менеджемент" Наталію Башинську і начальника управління корпоративних відносин ТОВ "Росукрмет" Андрія Чернишова.

На засіданні наглядової ради ДМК 27 червня 2017 року переобрав своїм головою гендиректора ТОВ "Росукрмет" Л.Фрумкіна, який раніше обіймав цю посаду.

Окрім того, наглядова рада ДМК на засіданні 5 липня 2017 року призначила гендиректором ДМК колишнього гендиректора Єнакіївського метзаводу (ЄМЗ, входить до групи "Метінвест") Олександра Подкоритова на три роки, припинивши повноваження на цій посаді В'ячеслава Мосьпана.

У грудні 2017 року ІСД офіційно заявила про фактичну втрату ефективного управлінського контролю над виробничими активами (промисловими майданчиками і офісними приміщеннями в місті Алчевськ Луганської області) - ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Алчевський коксохімічний завод" та ПАТ "Екоенергія", які в сукупності представляють собою значну частину бізнесу групи, і над офісними приміщеннями.

На початку січня 2018 року на ДМК заявили, що комбінат зазнає труднощів з виплатою зарплати працівникам, сплатою податків і розрахунками з постачальниками через блокування господарської діяльності підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА