14:26 08.02.2018

Справа Насірова стараннями його захисту буде слухатися роками - Ситник

2 хв читати
Справа Насірова стараннями його захисту буде слухатися роками - Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) вважає, що захист звільненого голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова затягує слухання справи в суді, справа буде розглядатися роками.

"Як показує перше судове засідання, сторона захисту робить все, щоб затягнути цей розгляд", - сказав А. Ситник на прес-конференції в четвер у Києві.

Він підкреслив: "Розгляд цієї справи є черговим доказом того, що в Україні необхідно створювати антикорупційний суд".

За словами А.Ситника, прокурор змушений за клопотанням сторони захисту оголошувати повністю весь текст обвинувального акта, в той час як сам Р.Насіров заявляє, що він хоче якомога швидшого розгляду його справ.

"При цьому засідання призначаються раз на місяць, і елементарні підрахунки показують, що ця справа буде слухатися роками. І це не додає довіри до антикорупційних органів", - додав він.

Як повідомлялося, 10 листопада 2017 року САП затвердила обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою глави ДФС Р.Насірова, а також керівника департаменту ДФС. Тоді ж обвинувальний акт було спрямовано до суду для розгляду по суті.

У Шевченківському райсуді Києва о 10:00 7 грудня 2017 року відбулося судове засідання з розгляду по суті обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови ДФС і керівника департаменту служби. Вони звинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА