20:20 08.02.2018

Завершено досудове розслідування у справі про перешкоджання мітингам в Сумах в січні 2014 року

2 хв читати

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершив досудове розслідування кримінального провадження за фактом незаконного перешкоджання в січні 2014 року організації та проведенню зборів і мітингів у м. Суми.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генпрокуратури, йдеться про безпідставне притягнення громадян, які брали участь у цих зборах і мітингах, до кримінальної відповідальності й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У скоєнні цих злочинів підозрюється колишнє керівництво держави за участю керівництва правоохоронних органів Сумської області.

Керівництву прокуратури Сумської області та прокуратури Сум повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів та мітингів, вчинене службовою особою), ч. 2 ст. 343 (вплив на працівника правоохоронного органу з метою прийняття незаконного рішення, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища), ч. 1 ст. 372 (притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності), ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 371 (організація завідомо незаконного затримання осіб, вчинене в особистих інтересах), ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 (закінчений замах на незаконне тримання під вартою, вчинене в особистих інтересах) КК України.

Крім того, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 372 та ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 КК України, підозрюються троє прокурорів прокуратури м. Суми та троє слідчих слідчого відділу Сумського міськвідділу внутрішніх справ.

Загалом до кримінальної відповідальності у цьому кримінальному провадженні притягнуто 9 працівників правоохоронних органів, зокрема трьох із числа колишнього керівного складу прокуратури Сумської області та прокуратури Сум, зазначили в Генпрокуратурі.

5 лютого 2018 року підозрюваним та їхнім захисникам оголошено про завершення досудового розслідування та надано матеріали для ознайомлення. Після закінчення виконання цієї процесуальної дії обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА