13:29 09.02.2018

Нідерланди знову трясе через видобуток газу на родовищі Гронінген

2 хв читати
Нідерланди знову трясе через видобуток газу на родовищі Гронінген

Землетрус магнітудою 2,0 зафіксовано на нідерландському родовищі газу Гронінген, він є другим за потужністю цього року, й Королівський метеорологічний інститут Нідерландів (KNMI) пов'язує підземні поштовхи з роботами з видобутку природного газу.

Як зазначається в повідомленні KNMI, епіцентр землетрусу розташовувався під нідерландською громадою Лопперсюм, під якою розміщується частина родовища.

Нідерланди знижують видобуток на Гронінгені з 2014 року. Останній ліміт видобутку на ньому становить 21,6 млрд куб. м на рік, проте землетруси тривають. На початку січня в цьому регіоні було зареєстровано підземні поштовхи магнітудою 3,4.

Минулого тижня голландський регулятор з питань надрокористування Staatstoezicht op de Mijnen рекомендував уряду обмежити видобуток природного газу на родовищі Гронінген до 12 млрд куб. м на рік "якнайшвидше" для скорочення сейсмічної активності. З 2 лютого компанія-оператор родовища NAM призупинила видобуток на всіх п'яти ділянках у Лопперсюмі на вимогу Міністерства економіки.

Однак цього вівторка сукупний видобуток газу в Нідерландах сягнув максимуму з січневого землетрусу через збільшену потребу в паливі в умовах похолодання.

Сумарний видобуток газу в Нідерландах у 2017 році аналітики Interfax Global Energy оцінюють на рівні 44 млрд куб. м.

Газ Гронінгену (l-gas) за калорійністю нижчий за газ від інших постачальників (h-gas). Для його постачань існує окрема газотранспортна мережа. Скорочення видобутку газу на Гронінгені ставить перед газовою галуззю Нідерландів і сусідніх держав завдання трансформації газотранспортної мережі з низькокалорійного на висококалорійний газ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА