08:24 12.02.2018

Шеф Пентагону не збирається оцінювати перспективи потепління відносин між Північчю і Півднем Кореї

2 хв читати
Шеф Пентагону не збирається оцінювати перспективи потепління відносин між Північчю і Півднем Кореї

Міністр оборони США Джим Меттіс сумнівається в тому, що потепління відносин між двома корейськими державами, яке намітилося в рамках Олімпіади в Південній Кореї може пролитися і по закінченні Ігор.

"Чесно, ще занадто рано говорити про те ..., триватиме це після того, як Олімпіада завершиться", - заявив він на борту літака журналістам, які супроводжують його під час європейського турне.

Дж.Меттіс нагадав, що на військовому параді в Пхеньяні, присвяченому 70-й річниці утворення армії, були продемонстровані балістичні ракети.

"Це дивно, якщо він (лідер КНДР Кім Чен Ин - ІФ) дійсно хоче продемонструвати потепління відносин з країною, яку послідовно таврує як американську маріонетку", - сказав міністр.

Південна Корея, як відзначали північнокорейські ЗМІ, влаштувала теплий прийом делегації КНДР на іграх, включаючи голову президії Верховного народного зібрання Кім Ен Нама і сестру Кім Чен Ина - Кім Е Чжон. Делегація була прийнята президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і прем'єр-міністром країни Лі Нак Еном.

Кім Е Чжон передала Мун Чже Іну запрошення Кім Чен Ина відвідати Північну Корею з візитом.

Дж.Меттіс зазначив, що не вважає, що потепління відносин між двома Кореями позначиться на американо-південнокорейських зв'язках.

"Я знаю, що хтось бачить, як вбивається клин у відносини між Південною Кореєю і США. Ніякого клину не існує", - підкреслив він.

Раніше віце-президент США Майк Пенс заявив за підсумками відвідування Південної Кореї для участі в церемонії відкриття Олімпійських ігор, що Вашингтон, Сеул і Токіо зберігають єдність позицій щодо північнокорейської ракетно-ядерної програми.

"Немає ніяких темних плям в позиціях США, Південної Кореї і Японії в питанні продовження ізоляції Північної Кореї економічно і дипломатично до тих пір, поки вона не відмовиться від ядерної програми і програми розробки балістичних ракет", - сказав М.Пенс журналістам, які супроводжували його під час візиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА