17:43 12.02.2018

Саакашвілі повернули до Польщі, під час його затримання прикордонники застосували силу

2 хв читати
Саакашвілі повернули до Польщі, під час його затримання прикордонники застосували силу

Лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в понеділок повернули до країни попереднього перебування (до Польщі - ІФ), під час його затримання в Києві українські прикордонники були змушені захищатися і застосувати силову підтримку, повідомив спікер державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Щодо ситуації з М.Саакашвілі. Сьогодні, 12 лютого, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування. Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі з оточення Міхеїла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися і застосували силову підтримку", - написав він на сторінці у Facebook у понеділок увечері.

О.Слободян нагадав історію з прибуттям М.Саакашвілі в вересні 2017 року і подальшими рішеннями. "22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. 3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем. 6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва повторно не задовольнив скаргу М.Саакашвілі на рішення Міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту", - виклав хронологію подій спікер прикордонвідомства.

Таким чином, за словами О.Слободяна, відповідно до зазначених судових рішень "ця особа перебувала на території України незаконно, тому, з дотриманням усіх юридичних формальностей, його повернули до країну, звідки він прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, які фактично прорвали кордон.

Мостиський районний суд Львівської області 22 вересня прийняв рішення, згідно з яким екс-президента Грузії визнали винним у незаконному перетині державного кордону України 10 вересня.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі у визнанні незаконним рішення Управління ДМС у Київській області, згідно з яким йому відмовлено у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю "ТСН" озвучив варіанти подальших дій стосовно М.Саакашвілі: екстрадиція на вимогу Генеральної прокуратури Грузії, добровільне повернення до будь-якої з вибраних ним країн, наприклад, до Нідерландів, де проживає його сім'я, а також "добровільна або примусова депортація до однієї з обраних ним країн або в країни, з якої він нелегально перетнув український кордон, тобто Польщі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА