21:40 12.02.2018

Глава "Укроборонпрому" Романов заявив про відставку

2 хв читати
Глава "Укроборонпрому" Романов заявив про відставку

Глава держконцерну "Укроборонпром" Роман Романов прийняв рішення про відставку з посади.

"Я прийняв рішення залишити свою посаду глави ДК "Укроборонпром". Заяву про це я написав ще в минулому році, сподіваюся, що президент України Петро Порошенко підтримає моє рішення", - йдеться в заяві Р.Романова, опублікованій на офіційному сайті держконцерну в понеділок ввечері.

"Усі роки роботи в "Укроборонпромі" ЗМІ нагадували мені, що я прийшов в Держконцерн з бізнесу. Це правда. І я вважаю, що в житті кожного чоловіка має бути період, який він зобов'язаний віддати служінню своїй країні. І ці 3,5 роки були моїм служінням", - зазначив він.

Р.Романов подякував співробітникам "Укроборонпрому", "які повірили у відродження оборонної промисловості країни". "Упевнений, що мій послідовник продовжить цей курс. А я плавно передам йому всі справи, щоб цей перехід жодним чином не відобразився на ефективності роботи Концерну", - зазначив він.

Як повідомлялося, В.Гройсман на засіданні Кабміну 27 грудня минулого року ініціював звільнення голови "Укроборонпрому" за невиконання доручення уряду про погашення заборгованості із зарплати на "ДП "Миколаївський суднобудівний завод", що входить до держконцерну.

У свою чергу Р.Романов відмовився від добровільної відставки і заявив, що вирішення ситуації з погашенням заборгованості вимагає якісних рішень уряду, а не пошуку "цапів-відбувайлів". За його словами, проблема виникла через припинення в лютому 2015 року компенсації витрат суднозаводу на утримання недобудованого крейсера "Україна", а неодноразові звернення держконцерну до Кабміну з пропозиціями щодо розв'язання цієї ситуації залишилися без відповіді. Глава "Укроборонпрому" зазначив, що не готовий погасити заборгованість за рахунок коштів держконцерну, вважаючи таке рішення незаконним.

У січні 2018 року Кабінет міністрів запропонував президенту Петру Порошенко звільнити Р.Романова і розраховує на внесення нової кандидатури нещодавно оновленою наглядовою радою держконцерну, яку очолив ректор Національного технічного університету України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім. Сікорського" Михайло Згуровський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА