14:16 13.02.2018

В офісі омбудсмена відкрили провадження за фактом реадмісії Саакашвілі

1 хв читати

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відкрила провадження, яким досліджуватиметься процедура реадмісії лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі з України до Польщі, повідомили в офісі омбудсмена.

"Так. Ми відкрили провадження з цього приводу. В рамках цього провадження готуються відповідні запити до Генеральної прокуратури щодо процесуальних статусів пана Саакашвілі. Готуються відповідні запити до прикордонної служби та міграційної щодо процедури його реадмісії в частині використання приватного борту й інших моментів", - повідомив у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" представник омбудсмена з питань зв'язків із громадськістю Михайло Чаплига.

За його словами, за результатами аналізу відповідей, які отримає офіс омбудсмена, буде зроблено заяву або, "можливо, акти реагування на ситуацію".

Як повідомлялося, М.Саакашвілі 12 лютого затримали в Києві й повернули до Польщі за процедурою реадмісії. Прикордонна служба Польщі поінформувала, що М.Саакашвілі прийнятий на території Польщі на підставі заяви Державної міграційної служби України про реадмісію. У відомстві зазначили, що враховуючи той факт, що М.Саакашвілі є чоловіком громадянки держави - члена Європейського Союзу, "прохання української сторони було сприйнято позитивно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА