15:33 14.02.2018

Труханов заявляє, що правда і закон на його боці

2 хв читати
Труханов заявляє, що правда і закон на його боці

 Міський голова Одеси Геннадій Труханов заявляє про свою невинуватість і не має наміру переховуватися.

"Офіційно заявляю, що не має наміру ні від чого переховуватися. Тим паче, що правда і закон - на моєму боці. Більше того, перервавши відрядження, я попросив свого адвоката офіційно зв'язатися з НАБУ і повідомити про час мого приїзду, щоб уникнути подальших спекуляцій. Як Одеський міський голова, який двічі отримав вотум довіри від одеситів, я офіційно заявляю, що всі рішення, ухвалені міською радою і виконавчим комітетом, відповідали і відповідають букві закону", - йдеться в заяві.

При цьому градоначальник заявив, що найближчим часом суспільство отримає відповіді на всі питання, які цікавлять, що дасть змогу унеможливити спекуляції.

Також Г.Труханов наголосив, що не переховувався від слідства за кордоном, а перебував у Чехії з метою налагодження співпраці у сфері муніципального транспорту.

Як повідомлялося, 13 лютого 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру чотирьом чиновникам мерії Одеси, зокрема і діючому меру, в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми завдання збитків місцевому бюджету Одеси через купівлю будівлі, що раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП "Завод "Краян".

Окрім Г.Труханова, повідомлення про підозру було оголошено віце-меру Павлу Вугельману, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василю Шкрябаю та директору департаменту комунальної власності міськради Олексію Спектру.

Г.Труханов пішов у відпустку 27 грудня 2017 року на 22 календарні дні - до 18 січня 2018 року. Відтоді в Одесі він не з'являвся.

В. о. мера було призначено першого заступника Одеського міського голови Анатолія Орловського, який кілька разів подовжував відпустку Г.Труханова, надавши йому, зокрема, можливість відпустки "за власний рахунок", а також відправляв його у відрядження до Афін (Греція), Давоса (Швейцарія) і Праги (Чехія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА