07:48 15.02.2018

Флоридський стрілок постане перед судом у четвер

2 хв читати
Флоридський стрілок постане перед судом у четвер

Ніколас Круз, який відкрив стрілянину по учнях школи міста Паркленд штату Флорида, постане перед судом у четвер, повідомили адвокати.

За інформацією, що надходить в ЗМІ, правоохоронні структури проводять обшук в будинку, де проживав стрілок, і інших місцях, які не розкриваються.

Встановлено, що Круз придбав гвинтівку AR-15, з якої стріляв в школі, в 2017 році, пройшовши перевірку на право придбання вогнепальної зброї.

Поліція, яка вивчала комп'ютерні сайти, якими користувався Круз, виявила велику кількість фотографій різних зразків зброї, інші матеріали, на підставі яких, на їхню думку, можна припустити, що Круз був схильний до насильства.

Колишні товариші по навчанню Круза вважають, що вчинок стрілка можна було передбачити. Один зі школярів повідомив телеканалу CNN, що Круз "завжди носив з собою зброю і навіть демонстрував її". "Усі могли передбачити, що станеться це божевілля", - сказав він.

Як повідомив журналістам місцевий шериф, 19-річний Круз раніше був учнем школи, проте був виключений з дисциплінарних причин.

У той же час, колишній учитель підозрюваного Джим Гард охарактеризував Круза як спокійного врівноваженого учня, з яким ніколи не виникало ніяких проблем. "На заняттях в класі він був спокійною дитиною. Те, що сталося, просто шокує, це неймовірно", - сказав педагог телеканалу.

Як повідомляють місцеві медики, п'ятеро поранених, що поступили в місцеву лікарню, знаходяться у важкому стані, який загрожує життю. Стан ще десяти поранених оцінюється як безпечний для життя.

Губернатор Флориди Рік Скотт заявив на прес-конференції, що обговорив ситуацію по телефону з президентом Дональдом Трампом. "Те, що сталося - абсолютне зло в чистому вигляді. Наш штат не терпить насильства. У нас є правоохоронні структури, які завжди захистять нашу безпеку", - сказав він журналістам.

Як повідомлялося раніше, жертвами стрілянини в школі стали 17 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА