12:39 15.02.2018

Двох військових ЗСУ затримали за підозрою в убивстві товаришів

2 хв читати
Двох військових ЗСУ затримали за підозрою в убивстві товаришів

Тіла чотирьох військовослужбовців одного з підрозділів Збройних Сил України з ознаками насильницької смерті (кульові поранення) знайдено неподалік Широкиного (Донецька обл.), за підозрою в їх убивстві затримали двох товаришів по службі.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генеральної прокуратури України, відкрито кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб).

За інформацією прес-служби, 14 лютого співробітники Військової прокуратури сил антитерористичної операції спільно з поліцією Донецької області на першій лінії оборони поблизу Широкиного зафіксували факт убивства чотирьох військовослужбовців одного з підрозділів ЗСУ.

Під час досудового розслідування проведено огляд місця події за участю експертів і низку інших невідкладних і першочергових слідчих (розшукових) дій.

"На тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а в приміщенні, де вони перебували, - ознаки приховування злочину (підпалу й закладки вибухівки)", - йдеться в повідомленні.

Після дослідження отриманих доказів встановлено причетність до вбивства двох товаришів по службі загиблих, затриманих у порядку ст. 208 КПК України. За участю їхніх захисників проведено слідчі експерименти, а також їх допити, під час яких затримані дали свідчення щодо обставин "убивства, учиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби".

Наразі з затриманими проводяться інші невідкладні слідчі дії, готується повідомлення про підозру за п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Крім того, призначено судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи.

Раніше в четвер прес-центр штабу АТО повідомив про те, що представники Військової служби правопорядку в ЗСУ та Національної поліції України з'ясовують причини й подробиці загибелі військовослужбовців окремої бригади морської піхоти. Тіла морських піхотинців знайшли в будинку, де вони тимчасово мешкали.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" прес-офіцер окремої бригади морської піхоти Олександра Безсмертна підтвердила факт загибелі морських піхотинців, проте відмовилася повідомити подробиці події: "Розслідування проводять представники Нацполіції. Я не маю права що-небудь повідомляти, однак сам факт загибелі військовослужбовців підтверджую".

За інформацією українських ЗМІ, четверо морпіхів загинули 14 лютого неподалік Широкиного (Донецька обл.) після розпивання спиртних напоїв і стрілянини, розпочатої внаслідок конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА