15:39 15.02.2018

Турчинов хотів переконати Януковича повернутися до Києва в лютому 2014 року й написати заяву про відставку

2 хв читати

Секретар Ради національної безпеки та оборони України, в. о. президента України з 23 лютого по 7 червня 2014 року Олександр Турчинов хотів переконати екс-президента Віктора Януковича повернутися до Києва в лютому 2014 року й написати заяву про відставку.

Під час надання свідчень у суді у справі про держзраду В.Януковича він зазначив, що коли стало відомо про перебування В.Януковича і когось із його оточення на території АР Крим, було прийнято рішення направити туди представників із Києва, щоб запропонувати екс-президенту повернутися й написати заяву про відставку.

"Я був упевнений, що зможу переконати Януковича, виходячи з ситуації, що склалася, написати заяву про відставку, що значно спростило б ситуацію в Україні", - наголосив О.Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що Арсен Аваков і Валентин Наливайченко, які тоді були народними депутатами й уповноваженими Верховної Ради з контролю над діяльністю МВС і СБУ, не змогли знайти В.Януковича й отримали інформацію, що він переховується на базі Військово-морського флоту РФ.

О.Турчинов також повідомив, що 22 лютого стало відомо про перебування В.Януковича в Харкові для участі в "сепаратистській змові, організованій проти України, її незалежності, проти української влади".

"Стало відомо, що він із Харкова спробує перетнути українсько-російський кордон і залишити територію України. Щоб запобігти зникненню важливої документації, ресурсів країни, зрадників або злочинців, які могли перебувати разом з Януковичем, зокрема міністра внутрішніх справ і керівника СБУ, котрі могли бути разом з ним, я звернувся до прикордонної служби й попросив не давати можливості вертольоту Януковича вилітати за межі країни. Він сів у Донецьку й також відмовився спілкуватися з будь-якими представниками української влади, після чого зник із Донецького аеропорту в невідомому напрямку", - розповів свідок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА