15:51 15.02.2018

Суд відпустив мера Одеси Труханова на поруки депутата від "БПП" Голубова

3 хв читати
Суд відпустив мера Одеси Труханова на поруки депутата від "БПП" Голубова

Солом'янський районний суд Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт мера Одеси Геннадія Труханова з альтернативою застави в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова.

"У задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро ... відмовити. Звільнити підозрюваного Труханова Геннадія Леонідовича із зали суду негайно", - йдеться в рішенні суду.

Суд зобов'язав поручителя забезпечити явку підозрюваного до слідчих органів.

Після оголошення рішення суду, відповідаючи на запитання, чи задоволений він таким рішенням, Г.Труханов сказав: "Ні, я хотів би, щоб не було підозри взагалі".

Д.Голубова було обрано до парламенту за мажоритарним округом №136 в Одеській області, він є членом фракції "Блок Петра Порошенка".

Як повідомлялося, 14 лютого детективи НАБУ та прокурори САП затримали в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) Г.Труханова і Павла Вугельмана. Наразі з усіма підозрюваними виконуються слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Керівник САП Назар Холодницький, говорячи про фабулу справи, розповів, що Фонд держмайна у 2015-2016 роках продав цілісний майновий комплекс заводу "Краян" на відкритих торгах за 11,5 млн грн. Через певний час Одеська міськрада купила цей комплекс уже за 185 млн грн, причому не повністю весь комплекс, а лише половину приміщень.

За словами керівника САП, кримінальне провадження було відкрито 2 листопада 2016 року за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем із придбання та передання в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян". За результатами розслідування було повідомлено про підозру кільком посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

У свою чергу, Г.Труханов заявив про свою невинуватість і про те, що не має наміру переховуватися. "Офіційно заявляю, що не маю наміру ні від чого переховуватися. Тим паче, що правда й закон - на моєму боці. Крім того, перервавши відрядження, я попросив свого адвоката офіційно зв'язатися з НАБУ і повідомити про час мого приїзду, щоб уникнути подальших спекуляцій. Як одеський міський голова, котрий двічі отримав вотум довіри від одеситів, офіційно заявляю, що всі рішення, ухвалені міською радою та виконавчим комітетом, відповідали й відповідають букві закону", - йдеться в заяві мера.

Під час судового засідання в приміщенні суду й біля нього перебували кілька десятків молодих людей спортивної статури з невідомими намірами.

У свою чергу неурядова організація "Центр протидії корупції" (ЦПК) на своїй сторінці у Facebook розмістила кілька фотографій молодих людей у приміщенні суду, всі вони в чорних куртках.

Крім цих людей, на місці перебувають також представники організації "Національні дружини". За інформацією організації, бійці, зокрема, перешкодили тітушкам "розігнати українців, які прийшли вимагати правосуддя".

Крім цього, на місці присутні представники організації С14 та інших націоналістичних рухів.

Унаслідок сутички біля будівлі суду вогнепальних поранень дістав один правоохоронець, чоловіка, який стріляв у нього, затримали.

Наразі тривають затримання людей, які можуть бути причетні до поранення поліцейського та сутичок біля будівлі суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА