19:55 15.02.2018

Суд відпустив заступника мера Одеси Вугельмана на поруки нардепів Мірошниченка та Пресмана

2 хв читати
Суд відпустив заступника мера Одеси Вугельмана на поруки нардепів Мірошниченка та Пресмана

Солом’янський районний суд м. Києва відпустив заступника мера Одеси Павла Вугельмана на поруки народних депутатів України Олександра Пресмана (група "Відродження") та Юрія Мірошниченка (фракція "Опозиційного блоку").

"Вугельмана відпустили на поруки депутатів Юрія Мірошниченка та Олександра Пресмана", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Національному антикорупційному бюро України в четвер увечері.

Раніше цього дня Солом’янський районний суд м. Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт мера Одеси Г.Труханова з альтернативою застави в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція "БПП").

Окрім цього, суд обрав запобіжний захід фігуранту справи, у якій проходить мер Одеси, - Петру Загодіренку у вигляді тримання під вартовою з правом застави в сумі 5,2 млн грн. Як повідомила в четвер Tyzhden.UA, суд зобов'язав П.Загодіренка здати паспорти, носити електронний браслет і уникати спілкування з фігурантами та свідками справи.

Захист підозрюваного має намір оскаржити це рішення суду. За інформацією видання, П.Загодіренко на судовому засіданні представився заступником директора компанії "Девелопмент Еліт".

Загалом у справі про зловживання, які призвели до розкрадання коштів, за словами керівника САП, оголошено вісім підозр, п'ять з яких - посадовим особам Одеської міськради, дві - керівникам і засновникам приватних підприємств, які задіяні у зазначеній схемі, та оцінювачу, який здійснював оцінку ДП "Завод "Краян".

Як повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, із восьми осіб, яким повідомлено про підозру, затримано шістьох, а двоє ще перебувають у розшуку.

13 лютого 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру чотирьом чиновникам мерії Одеси: меру Г.Труханову, віце-меру П.Вугельману, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василю Шкрябаю й директору департаменту комунальної власності міськради Олексію Спектру - в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці особи можуть бути причетні до схеми заподіяння збитків бюджету Одеси через купівлю будівлі ДП "Завод "Краян".

Детективи НАБУ і прокурори САП 14 лютого затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) Г.Труханова та П.Вугельмана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА