09:54 16.02.2018

У Мюнхені в п'ятницю відкриється міжнародна конференція з безпеки, яка обговорить майбутнє ЄС та НАТО

2 хв читати
У Мюнхені в п'ятницю відкриється міжнародна конференція з безпеки, яка обговорить майбутнє ЄС та НАТО

У п'ятницю, 16 лютого, розпочинає свою роботу Мюнхенська конференція з безпеки, яка обговорить низку ключових викликів у сфері безпеки.

Згідно з прес-релізом 54-ї конференції, яка відбудеться під головуванням посла Вольфганга Ішингера (Wolfgang Ischinger), більше ніж сотня високопоставлених гостей обговорять важливі проблеми у галузі безпеки.

Цього року організатори форуму очікують, що візьмуть участь у конференції, зокрема, Генсек ООН Антоніу Гутерреш, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політиці безпеки Федеріка Могеріні, генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Крім того, міністр оборони США Джеймс Меттіс, радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер, директор Національної розвідки США Ден Коутс, глава ЦРУ Майк Помпео, сенатори Джон Маккейн, Шелдон Вайтхаус і Роберт Коркер.

У конференції також візьмуть участь прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, канцлер Австрії Себастьян Курц, прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, голова уряду Іраку Хайдер аль-Абаді.

На форумі очікуються глави МЗС Ірану та Саудівської Аравії Джавад Заріф та Адель аль-Джубейр, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, міністри оборони Польщі, Іспанії, Італії та Австралії. У конференції візьме участь глава МЗС Росії Сергій Лавров.

На полях Мюнхенської конференції відбудуться також переговори глав МЗС "нормандського формату", під час яких обговорюватиметься ситуація на сході України.

У рамках конференції з промовою про європейську безпеку виступить президент України Петро Порошенко. Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", окрім виступу, передбачені також відповіді на запитання.

У рамках конференції 18 лютого Фонд Пінчука проведе український ланч "Україна на передовій війни нового типу: уроки для Заходу та перспективи для миру". Український ланч у Мюнхені відкриє вступним словом міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, потім відбудеться панельна дискусія за участю спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера, 22-го міністра оборони США (2006-2011 рр.) доктора Роберта Гейтса, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та інших.

Мюнхенська конференція з безпеки - щорічна конференція, що проводиться в Мюнхені (Німеччина) з 1962 року. До 1993 року називалася Конференцією з військових питань і проводилася під егідою Християнсько-соціального союзу, з 1998 року фінансується урядом Німеччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА