11:32 16.02.2018

Касаційний суд призупинив розгляд позову Саакашвілі до Порошенка щодо громадянства

1 хв читати
Касаційний суд призупинив розгляд позову Саакашвілі до Порошенка щодо громадянства

 Верховний Суд України у складі Касаційного адміністративного суду призупинив розгляд позову екс-президента Грузії лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка з вимогою скасувати його указ про позбавлення політика громадянства України у зв'язку з клопотанням сторони захисту про відвід колегії суддів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в п'ятницю адвокати заявили клопотання про відвід складу суду, оскільки, на їхню думку, процес формування цієї колегії відбувався з порушеннями.

Суд ухвалив рішення передати розгляд цього клопотання іншій колегії суддів Касаційного адміністративного суду. У зв'язку з цим суд призупинив наразі розгляд цієї справи.

Як повідомлялося, в липні П.Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США. У вересні політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, які фактично прорвали кордон. 25 жовтня М.Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації президента України про позбавлення його громадянства і планує оскаржити це в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА