21:26 16.02.2018

Обвинувачені у втручанні в американські вибори відвідували США для підготовки операцій

2 хв читати
Обвинувачені у втручанні в американські вибори відвідували США для підготовки операцій

Кілька людей зі списку обвинувачених американським Мін'юстом у втручанні в президентські вибори 2016 року відвідували США під час підготовки операцій, йдеться в обвинувальному документі міністерства юстиції.

"Деякі обвинувачені приїжджали до Сполучених Штатів під хибними приводами для збору інформації та підготовки операцій. Також обвинувачені використовували комп'ютерну інфраструктуру, частково розташовану на території США, щоб приховати причетність своєї активності до Росії і уникнути виявлення американськими регуляторами і правоохоронцями", - йдеться в обвинувальному документі , опублікованому в п'ятницю Мін'юстом США.

16 лютого міністерство юстиції США опублікувало документ, згідно з яким у відношенні 13 громадян Росії висунуті звинувачення у втручанні в американські президентські вибори.

За даними слідства, всі обвинувачені є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, яке базується в Санкт-Петербурзі.  Серед обвинувачених також бізнесмен Євген Пригожин, якого США пов'язують з агентством. Тим часом Є.Пригожин заперечує зв'язок з компанією.

В обвинувальному документі також зазначено три юридичні особи: Агентство інтернет-досліджень, компанія "Конкорд менеджмент і консалтинг" Євгена Пригожина, а також пов'язана з ним компанія "Конкорд кейтеринг".

Цих осіб звинувачують у "змові з метою шахрайства проти США", а також в "змові для шахрайства з використанням електронних засобів інформації і для банківських махінацій", а також в розкраданні персональних даних за обтяжуючих обставин.

Рішення щодо вини обвинувачених винесло журі присяжних суду округу Колумбія.

У МЗС РФ назвали абсурдними звинувачення, висунуті Мін'юстом США проти 13. "13 осіб здійснювали втручання у вибори в США? 13 проти мільярдних бюджетів спецслужб? Проти розвідки і контррозвідки, проти новітніх розробок і технологій? .. Абсурд? Так", - написала на своїй сторінці в "Фейсбуці" офіційний представник російського МЗС Марія Захарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА