14:19 19.02.2018

САП клопоче про відсторонення Труханова від посади та арешт майна

2 хв читати
САП клопоче про відсторонення Труханова від посади та арешт майна

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала до суду клопотання про відсторонення міського голови Одеси Геннадія Труханова від посади на час слідства та про арешт його майна, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в САП у понеділок.

"До суду направлено такі клопотання", - сказали в прокуратурі.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро і прокурори САП 13 лютого повідомили про підозру чотирьом чиновникам мерії Одеси: діючому меру Г.Труханову, віце-меру Павлу Вугельману, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василю Шкрябаю й директору департаменту комунальної власності міськради Олексію Спектру - в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці особи можуть бути причетні до схеми заподіяння збитків бюджету Одеси через купівлю будівлі ДП "Завод "Краян".

Детективи НАБУ і прокурори САП затримали 14 лютого в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) Г.Труханова та П.Вугельмана.

Солом’янський райсуд Києва 15 лютого не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт Г.Труханова з альтернативою в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція "БПП"). Крім того, суд відпустив П.Вугельмана на поруки народних депутатів Олександра Пресмана (група "Відродження") та Юрія Мірошниченка (фракція "Опозиційний блок").

Суд також обрав запобіжний захід фігуранту справи Петру Загодіренку у вигляді тримання під вартою з правом застави в сумі 5,2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА