15:23 19.02.2018

На позачерговому засіданні ВРП обговорять проблему охорони судів

2 хв читати
На позачерговому засіданні ВРП обговорять проблему охорони судів

Позачергове засідання Вищої ради правосуддя (ВРП) щодо звільнення людини, яка стріляла у співробітника правоохоронних органів, відбудеться в понеділок.

"Сьогодні о 16:00 позачергове засідання Вищої ради правосуддя. ВРП скликається для термінового обговорення проблеми охорони судів", - написала прес-секретар ВРП Оксана Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що вимагає негайної реакції ВРП на дії судді Шевченківського районного суду Києва, який відпустив з-під арешту людину, "що завдала вогнепального поранення поліцейському в той час, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів". "Суд по суті схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це не тяжким злочином. Це жахливе рішення, яке зобов'язує мене як міністра... вжити адекватних заходів реагування", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Крім того, глава відомства звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. "Я не бачу, як в таких умовах поліцейські та гвардійські сили можуть виконувати не властиву для себе функцію охорони судів", - зазначив він.

"Відповідно до ст.160 закону України про судоустрій і статус суддів, відповідну охорону судів має надавати спеціальна служба судової охорони. Створення цієї служби котрий рік саботується співробітниками Державної судової адміністрації... Буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції та Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, якщо в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського незначною провиною", - написав А.Аваков.

15 лютого під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову біля будівлі Солом'янського райсуду Києва періодично виникали сутички. Того дня в районне управління поліції були доставлено 36 активних учасників сутички біля суду, серед них - чоловік, який застосував вогнепальну зброю і поранив поліцейського.

За інформацією народного депутата Єгора Соболєва, Шевченківський райсуд Києва відпустив трьох учасників зіткнень на поруки нардепів: активіста руху "Визволення" Олександра Федорченка (позивний "Брест"), добровольця "Донбасу" Микола Чудовського (позивний "Чудо"), добровольця з Грузії Луку Чхетія (позивний "Лука"). За інформацією ЗМІ, один з них міг поранити поліцейського.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА