20:32 19.02.2018

"Сили оборони" беруть під громадську охорону Шевченківський райсуд

2 хв читати
"Сили оборони" беруть під громадську охорону Шевченківський райсуд

Територію Шевченківського районного суду м.Києва беруть під громадську охорону, повідомив народний депутат фракції "Самопоміч" Семен Семенченко.

"Якщо влада не в змозі виконувати свої обов'язки, то на допомогу прийде народ. Так було з волонтерським і добровільним рухом, так буде і зараз. З сьогоднішнього дня сили оборони України беруть під громадську охорону територію Шевченківського райсуду Києва і самостійно забезпечуватимуть правопорядок", - написав С.Семенченко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок.

15 лютого, під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, біля будівлі Солом'янського райсуду Києва періодично виникали сутички. В той день до районного управління поліції були доставлені 36 активних учасників зіткнення біля суду, серед них - чоловік, який застосував вогнепальну зброю і поранив поліцейського.

За інформацією народного депутата Єгора Соболєва, Шевченківський райсуд Києва відпустив трьох учасників зіткнень на поруки нардепів: активіста руху "Визволення" Олександра Федорченка (позивний "Брест"), добровольця "Донбасу" Миколу Чудовського (позивний "Чудо"), добровольця з Грузії Луку Чхетія (позивний "Лука"). За інформацією ЗМІ, один з них міг поранити поліцейського.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що вимагає негайної реакції ВРП на дії судді Шевченківського районного суду Києва, який відпустив з-під арешту людину, "яка завдала вогнепальне поранення поліцейському в той час, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів". "Суд по суті схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це не тяжким злочином. Це потворне рішення, яке зобов'язує мене, як міністра ... вжити адекватних заходів реагування", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Окрім того, глава відомства звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. "Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - зазначив він.

На екстреному засіданні Вищої ради правосуддя в понеділок, 19 лютого, було зачитано звернення Шевченківського районного суду м.Києва, в якому зазначалося, що "19 лютого 2018 року вранці, приблизно о 9:30 бійці Національної гвардії України, які здійснюють охорону, залишили приміщення Шевченківського районного суду міста Києва без повідомлення причин такого вчинку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА