20:32 19.02.2018

"Сили оборони" беруть під громадську охорону Шевченківський райсуд

2 хв читати
"Сили оборони" беруть під громадську охорону Шевченківський райсуд

Територію Шевченківського районного суду м.Києва беруть під громадську охорону, повідомив народний депутат фракції "Самопоміч" Семен Семенченко.

"Якщо влада не в змозі виконувати свої обов'язки, то на допомогу прийде народ. Так було з волонтерським і добровільним рухом, так буде і зараз. З сьогоднішнього дня сили оборони України беруть під громадську охорону територію Шевченківського райсуду Києва і самостійно забезпечуватимуть правопорядок", - написав С.Семенченко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок.

15 лютого, під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, біля будівлі Солом'янського райсуду Києва періодично виникали сутички. В той день до районного управління поліції були доставлені 36 активних учасників зіткнення біля суду, серед них - чоловік, який застосував вогнепальну зброю і поранив поліцейського.

За інформацією народного депутата Єгора Соболєва, Шевченківський райсуд Києва відпустив трьох учасників зіткнень на поруки нардепів: активіста руху "Визволення" Олександра Федорченка (позивний "Брест"), добровольця "Донбасу" Миколу Чудовського (позивний "Чудо"), добровольця з Грузії Луку Чхетія (позивний "Лука"). За інформацією ЗМІ, один з них міг поранити поліцейського.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що вимагає негайної реакції ВРП на дії судді Шевченківського районного суду Києва, який відпустив з-під арешту людину, "яка завдала вогнепальне поранення поліцейському в той час, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів". "Суд по суті схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це не тяжким злочином. Це потворне рішення, яке зобов'язує мене, як міністра ... вжити адекватних заходів реагування", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Окрім того, глава відомства звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. "Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - зазначив він.

На екстреному засіданні Вищої ради правосуддя в понеділок, 19 лютого, було зачитано звернення Шевченківського районного суду м.Києва, в якому зазначалося, що "19 лютого 2018 року вранці, приблизно о 9:30 бійці Національної гвардії України, які здійснюють охорону, залишили приміщення Шевченківського районного суду міста Києва без повідомлення причин такого вчинку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА