21:09 19.02.2018

Главу Центробанку Латвії звільнили під заставу в € 100 тис.

2 хв читати
Главу Центробанку Латвії звільнили під заставу в € 100 тис.

Президент Банку Латвії був відпущений з-під варти після того, як його "хороший друг" вніс за нього € 100 тис. у якості застави. Главу регулятора підозрюють в отриманні хабара в такому ж обсязі.

Глава Банку Латвії Ілмар Рімшевич звільнений з-під арешту, після того як його "хороший друг" виплатив за нього заставу € 100 тис., повідомив агентству LETA адвокат Рімшевича Саулведіс Варпіньш.

Рімшевич підозрюється у вимаганні та отриманні хабара в розмірі € 100 тис., заявляв глава Бюро з запобігання та боротьбі з корупцією (БПБК) Екабс Страуме.

У той же час начальник БПБК відзначав, що його відомство не наполягає на утриманні Рімшевича під вартою протягом усього розслідування.

Рімшевич може позбутися посади президента ЦБ. "Не можу уявити, що керівник Банку Латвії Ілмар Рімшевич після свого затримання БПБК вранці просто прийде на роботу і продовжить працювати", - заявив прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс. Сам глава регулятора вважає своє затримання незаконним.

У лютому в Латвії відбулося відразу три події, пов'язані з корупцією у фінансовому секторі країни. 13 лютого США запропонували ввести санкції проти банку ABLV через підозру у відмиванні грошей і порушенні санкцій проти КНДР. 18 лютого був затриманий Рімшевич.

У понеділок, 19 лютого, найбільший акціонер Norvik Banka Григорій Гусельников розповів, що якийсь чиновник в фінансовому секторі країни вимагав у нього хабар. Страуме запевнив, що справа проти Рімшевича не пов'язана із заявами Гусельникова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА