21:44 21.02.2018

З'явилися нові звинувачення на адресу Пола Манафорта

2 хв читати
З'явилися нові звинувачення на адресу Пола Манафорта

У федеральний суд Вашингтона надійшов документ з новими обвинуваченнями на адресу колишнього глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта і колишнього радника штабу Ріка Гейтса, повідомляє в середу видання Politico.

Документ, поданий в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, засекречений судом, у зв'язку з чим його зміст невідомий.

У п'ятницю Мюллер направив до суду документи, в яких повідомляє, що його розслідування виявило додаткові факти "злочинної поведінки" Манафорта, "в тому числі низку випадків банківського шахрайства". Тоді Мюллер висунув нові звинувачення на адресу Манафорта.

Телеканал NBC News з посиланням на джерела повідомляє, що команда Мюллера наразі намагається з'ясувати, чи не вступав Манафорт в змову з банкіром Стівеном Калком. Манафорта підозрюють в тому, що він пообіцяв Калку, голові банку Federal Savings Bank, роботу в Білому домі в обмін на кредити на житло в обсязі $ 16 млн. За даними телеканалу, Манафорт отримав від Federal Savings Bank три кредити в період з кінця 2016 року до початку 2017 року. У серпні 2016 року Калк увійшов до зібрання економічних радників Трампа, тоді кандидата в президенти США. В результаті Калк не отримав посаду в кабінеті Трампа.

Раніше Манафорт і Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Мюллера, їм пред'явили звинувачення в кінці жовтня. Гейтс, а також екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт звинувачуються в шахрайстві, відмиванні коштів, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем і українською Партією регіонів.

У вівторок стало відомо, що звинувачення в дачі неправдивих свідчень ФБР в рамках розслідування справи про передбачуване втручання Росії в американські вибори 2016 року пред'явлені колишньому працівникові однієї з юридичних компаній Нью-Йорка Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom Алексу ван дер Цвану. Американські ЗМІ стверджують, що ця людина - зять російського бізнесмена Германа Хана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА