15:47 22.02.2018

Порошенко вважає неприпустимими дії силовиків в Оболонському райсуді Києва і просить вибачення у журналістів

2 хв читати
Порошенко вважає неприпустимими дії силовиків в Оболонському райсуді Києва і просить вибачення у журналістів

Президент України Петро Порошенко вважає неприпустимими дії представників силових органів стосовно представників засобів масової інформації в Оболонському районному суді м. Києва, повідомив прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко.

"Президент вважає дії силовиків в Оболонському суді Києва неприпустимими. Просимо вибачення у всіх журналістів і чекаємо на результати службового розслідування", - написав С.Цеголко на своїй сторінці з соцмережі Facebook у четвер.

Як повідомляли ЗМІ, вранці в середу, 21 лютого, коли мав відбутися допит президента П.Порошенка в Оболонському районному суді як свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, перед початком судового засідання було посилено заходи безпеки. Зокрема, журналістам необхідно було пройти кордони охорони з рамками-металошукачами, а журналісток в окремому приміщенні оглядали на предмет наявності написів на тілі, щоб уникнути прецедентів, які раніше мали місце з акціями руху Femen.

Водночас П.Порошенко надав свідчення в режимі відеоконференції з Адміністрації глави держави, не відвідуючи будівлі Оболонського райсуду.

У свою чергу, як повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook адвокат Ярослав Яценко, в середу вранці в Оболонському райсуді було затримано активістку Femen, яку відпустили "після п'яти годин незаконного утримування в Оболонському управлінні поліції".

"При цьому їй не висунули жодних обвинувачень, і претензій до неї поліцейські не мають. Як мені сказав начальник управління, поліцейські п'ять годин поспіль пили з активісткою чай і роз'яснювали їй, що негоже в судах оголювати своє тіло. При цьому, звісно ж, вона чаювала з ними в поліції абсолютно добровільно. По факту активістку п'ять годин просто не випускали з поліції і приховували її місцезнаходження", - уточнив адвокат.

Він додав, що це був "приклад безпрецедентного у світовій практиці порушення прав людини і приниження людської гідності, коли поліція примушувала жінок роздягатися і показувати свої тіла, а молоду беззахисну дівчину п'ять годин без законних підстав утримувала в неволі - аби не допустити мирний протест проти президента".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА