20:53 22.02.2018

Грузинські рибалки виловили в Чорному морі європейського морського чорта

2 хв читати
Грузинські рибалки виловили в Чорному морі європейського морського чорта

У Чорному морі біля узбережжя поблизу селища Чаква в Аджарії (автономна республіка Грузії) рибалки виловили рідкісну для цих місць рибу - європейського морського чорта (Lophius piscatorius), який поширений у східній частині Атлантичного океану.

Як повідомляють в четвер грузинські ЗМІ, знахідку вже вивчили в департаменті моніторингу рибальства та Чорного моря Міністерства охорони навколишнього середовища та сільського господарства Грузії.

Фахівці відзначають, що, виходячи з того, що глибинні шари Чорного моря (на рівні нижче 130 метрів) насичені сірководнем, а морський чорт - типовий мешканець дна, видобуток даної риби є важливим науковим фактом.

Вони вважають, що морський чорт потрапив сюди з басейну Середземного моря.

Це лише третій відомий вченим факт виявлення морського чорта в Грузії. Вперше в акваторії Чорного моря цю рибу виявили в 1955 році. Опудало морського риса досі зберігається в краєзнавчому музеї Аджарії. Вдруге морський чорт був виявлений в 2008 році в акваторії Поті і переданий Національному музею Грузії.

Морський чорт або європейський морський чорт - хижа риба загону вудильникоподібних, яка отримала свою назву через своєрідний зовнішній вигляд.

Довжина риби досягає двох метрів, а максимальна маса тіла - близько 60 кілограм. Вона покрита численними шкірястими виростами і кістковими горбками. По обидва боки голови звисають бахромою клапті шкіри, які ворушаться у воді, немов водорості, що робить її непримітною на дні, де вона підстерігає здобич. Рот великий, у формі півкола з виступаючою вперед нижньою щелепою і гострими гачкуватими зубами.

Морський чорт поширений в Атлантичному океані біля берегів Європи від Ісландії і Баренцового моря до Гвінейської затоки і Північного моря, Ла-Маншу, Балтійського моря. Є цінною промисловою рибою, її добувають в основному в Великій Британії і Франції

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА