07:35 23.02.2018

Спецпрокурор з "російської справи" Мюллер висунув нові звинувачення проти Манафорта і Гейтса

2 хв читати
Спецпрокурор з "російської справи" Мюллер висунув нові звинувачення проти Манафорта і Гейтса

Спецпрокурор з так званої "російської справи" Роберт Мюллер висунув нові звинувачення на адресу колишнього глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта і колишнього радника штабу Ріка Гейтса, випливає з обвинувального висновку.

Чоловіки звинувачуються за кількома пунктами - у підготовці помилкових податкових декларацій, банківському шахрайстві, змові з метою здійснення банківського шахрайства, а також не розкритті доходів з іноземних джерел.

Дев'ять звинувачень висунуто проти П.Манафорта, 14 - проти Р.Гейтса, решта дев'ять - проти обох чоловіків.

Згідно з документом, П.Манафорт звинувачується у відмиванні через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів.

Раніше видання Politico написало, що у федеральний суд у Вашингтоні надійшов документ з новими звинуваченнями проти П.Манафорта і Р.Гейтса.

У п'ятницю Р.Мюллер направив до суду документи, в яких повідомляє, що його розслідування виявило додаткові факти "злочинної поведінки" П.Манафорта, "в тому числі низку випадків банківського шахрайства". Тоді Р.Мюллер не висунув нові звинувачення на адресу П.Манафорта.

Телеканал NBC з посиланням на джерела повідомив, що команда Р.Мюллера нині намагається з'ясувати, чи не вступав П.Манафорт в змову з банкіром Стівеном Калком. П.Манафорта підозрюють в тому, що він пообіцяв С.Калку, голові банку Federal Savings Bank, роботу в Білому домі в обмін на кредити на житло в обсязі $ 16 млн. За даними телеканалу, П.Манафорт отримав від Federal Savings Bank три кредити в період з кінця 2016 року на початок 2017 року. У серпні 2016 року С.Калк увійшов до зібрання економічних радників Д. Трампа, тоді кандидата в президенти США. В результаті С.Калк не отримав посаду в кабінеті Д. Трампа.

Раніше П.Манафорт і Р.Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Р.Мюллера, їм пред'явили звинувачення в кінці жовтня. Р.Гейтс і П.Манафорт звинувачуються в шахрайстві, відмиванні коштів, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем і українською Партією регіонів.

У вівторок стало відомо, що звинувачення в наданні неправдивих свідчень ФБР в рамках розслідування справи про передбачуване втручання Росії в американські вибори 2016 року пред'явлені колишньому працівникові однієї з юридичних компаній Нью-Йорка Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom Алексу ван дер Цвану. Американські ЗМІ стверджують, що ця людина - зять російського бізнесмена Германа Хана.

Звинувачення щодо А. Ван дер Цвана були висунуті 16 лютого в федеральному суді у Вашингтоні. Вони пов'язані з доповіддю, яку він допомагав готувати для слідства у справі українського політика Юлії Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА