13:35 23.02.2018

Геращенко планує вимагати від уряду моніторингу ефективності використання Україною коштів техдопомоги ЄС

2 хв читати
Геращенко планує вимагати від уряду моніторингу ефективності використання Україною коштів техдопомоги ЄС

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко пропонує провести моніторинг ефективності використання Україною технічної допомоги ЄС за всі роки незалежності.

"Нам потрібно провести серйозний моніторинг того, наскільки ефективно українська сторона використовувала технічну допомогу ЄС за всі ці 26 років на різні сфери. Як віце-спікер парламенту я звернуся з таким запитом до уряду", - сказала вона, відповідаючи на запитання журналістів щодо припинення фінансування ЄС проекту модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною в Києві у п'ятницю.

І.Геращенко підкреслила, що митна сфера разом із транспортною сферою та сферою інтелектуальної власності входить до трьох ключових проблемних сфер щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

"У нас є кілька проблем, коли та технічна допомога, яку надає нам ЄС, не може бути виконана через недосконалість або законодавства, або виконавця. Це тривожні сигнали", - сказала І.Геращенко.

"Коли так непросто йдуть переговори про виділення цієї технічної допомоги, потрібно щоб потім ці гроші реалізовувалися, по-перше, проектно, по-друге, прозоро. Щоб у наших партнерів ніяких сумнівів щодо прозорості використання цих коштів", - додала парламентарій.

Як повідомлялося, раніше в іноземних ЗМІ з'явилася інформація про те, що ЄС закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною. Йшлося про проект з модернізації шести українських КПП на східному кордоні ЄС, що стартував в 2014 році.

Державна фіскальна служба ДФС України спростувала інформацію, що з'явилася в іноземних ЗМІ інформацію.

Пізніше в ЄС офіційно підтвердили, що припиняє фінансування проектів з розвитку більш 10 КПП на західному кордоні України, частину коштів українська сторона буде змушена повернути.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА