17:44 26.02.2018

Громадяни РФ були присутні на мітингу в Сімферополі 26 лютого 2014 року - прокурор АРК Мамедов

2 хв читати
Громадяни РФ були присутні на мітингу в Сімферополі 26 лютого 2014 року - прокурор АРК Мамедов

На мітингу на підтримку територіальної цілісності України, що відбувся 26 лютого 2014 року біля будинку Верховної Ради Автономної Республіки Крим, були присутні представники кубанського козацтва, а проросійськими активістами, котрі виступали з сепаратистськими вимогами, були кадрові російські військовослужбовці, заявляє прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

"Досить важливим фактом є те, що з боку проросійських активістів, які стояли з гаслами від'єднання півострова від України, були переодягнені військові регулярних військ Російської Федерації, які надалі активно брали участь у захопленні аеропортів, адміністративних будівель і військових частин. Також під час проведення мирного мітингу за територіальну цілісність України були присутні кубанські козаки. Зазначу, що обидві категорії осіб не мають жодного відношення до волевиявлення населення півострова", - зазначає Г.Мамедов.

Як повідомляється на офіційному сайті кримської прокуратури, Головне управління Національної поліції в АРК і Севастополі здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання представниками проросійських організацій проведенню мітингів на підтримку територіальної цілісності України із застосуванням фізичного насильства і побиття громадян 26 лютого 2014 року, а також неналежного виконання службових обов'язків співробітниками правоохоронних органів. Прокуратура АПК здійснює процесуальне провадження у цій справі.

Наразі троє керівників правоохоронних органів сповіщені про підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України та оголошені в розшук. "Слідством встановлено, що унаслідком їхнього недбалого ставлення до виконання службових обов'язків із забезпечення охорони громадського порядку під час мітингу відбулися зіткнення між сторонами, унаслідок чого 16 осіб дістали тілесні ушкодження, дві особи загинули", - йдеться в повідомленні.

За словами Г.Мамедова, до теперішнього часу вдалося похвилинно встановити події, що відбувалися 26 лютого 2014 року, всіх постраждалих осіб, а також співробітників правоохоронних органів та їхнє керівництво, які повинні були забезпечити організацію та охорону громадського порядку.

Крім цього, встановлено, що на мобільні телефони екс-прем'єр-міністра АРК, а нині самопроголошеного голови Радміну окупованого Криму Сергія Аксьонова протягом цього дня постійно надходили дзвінки від абонентів із РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА