07:19 27.02.2018

МВС Ізраїлю пояснило відмову українці у в'їзді в країну

2 хв читати
МВС Ізраїлю пояснило відмову українці у в'їзді в країну

У МВС Ізраїлю розповіли, чому не пустили в країну туристку з України 19 лютого. Про це повідомили в прес-службі депутата від ізраїльської партії "Еш Атід" Костянтина Разовського з посиланням на МВС, передає NEWSru.co.il.

В ізраїльському міністерстві внутрішніх справ розповіли, що громадянка України прибула в аеропорт імені Бен-Гуріона Тель-Авів і під час перетину кордону співробітники запитали у неї мету відвідування країни. Українська туристка сказала, що приїхала в Ізраїль, щоб здійснити паломництво по Святих місцях, але "не змогла більш точно описати свій маршрут", а потім, перестала відповідати на питання.

Співробітники прикордонної служби розповіли, що у них були дані про те, що українська туристка планувала зустрічатися з якимось чоловіком, незважаючи на свої слова, що вона нікого в Ізраїлі не знає. "Крім того, через відмову з її боку співпрацювати і суперечливі свідчення, виникла сильна підозра щодо її намірів", - відповіли в ізраїльському МВС. В результаті громадянці України був відмовлено у в'їзді в Ізраїль.

У зв'язку з інцидентом ізраїльський депутат Костянтин Разовський заявив, що прикордонники Ізраїлю повинні ставитися до тих, хто приїжджає в країну, з більшою повагою і коректно. "Це нонсенс, що туристи, які хочуть відвідати нашу державу, одразу потрапляють під підозру", - зауважив він. Разовський додав, що підозрілими співробітники прикордонслужби вважають молодих людей, які прибули з країн східної Європи. Він зазначив, що часто туристи скаржаться, що їх не пустили до Ізраїлю, не пояснюючи причини. "Я вважаю, що у Ізраїлю досить ворогів, і не слід створювати нових", - додав депутат.

Як повідомляє ізраїльський телеканалу 9 TV, в 2016 році притулку в Ізраїлі попросили 3,6 тис. громадян Грузії та 6,6 тис. українців. Через те, що ізраїльське МВС оголосило Грузію безпечною країною і відмовляє деяким прохачам в притулку, кількість біженців з цієї країни за перше півріччя 2017 року зменшилася до 1,3 тис. чоловік. Україна, на думку Ізраїлю, не вважається безпечною країною. За шість місяців 2017 року притулку попросили 5,7 тис. українців.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА