10:29 27.02.2018

У Європі зберігаються аномальні холоди, порушено роботу транспорту

2 хв читати
У Європі зберігаються аномальні холоди, порушено роботу транспорту

У країнах Європи у вівторок зберігається аномально холодна погода, тривають снігопади, які призводять до збоїв роботи громадського транспорту, повідомляють західні ЗМІ.

Так, метеорологічні служби Великої Британії попередили про "янтарний" рівень небезпеки: це означає, що погода може бути небезпечною для життя. У деяких регіонах Великої Британії очікується до 40 см снігу.

Погодні умови стали причиною скасування сотень поїздів і десятків авіарейсів у Великій Британії, повідомляє телеканал Sky News. Так, авіакомпанія British Airways заявила про скасування 68 рейсів з аеропортів Гітроу та Гатвік. Лоукостер easyJet попереджає пасажирів про можливе скасування рейсів, а Ryanair уже скасувала кілька десятків рейсів. Крім того, через аварії періодично перекриваються деякі відрізки шосе в усій Великій Британії.

На більшості територій Франції внаслідок похолодання, яке місцеві ЗМІ назвали феноменом "Москва-Париж", введено в дію план "мороз". План боротьби з наслідками холодної погоди діє в 68 департаментах країни. В рамках плану влада надала понад 5 тис. місць для тимчасового проживання безпритульним.

Незважаючи на вжиті заходи у Франції жертвами холоду вже стали три людини. Загалом, пише газета Le Figaro, в Європі за три дні холодів померли щонайменше 10 людей: четверо в Польщі та троє в Литві.

Сніг випав і на узбережжі Франції, на Лазурному березі сніг ішов протягом шести годин.

В іспанській Каталонії сніг випав іще в понеділок увечері, й у вівторок уранці місцеві жителі стикнулися з проблемами на дорогах. Скасовано заняття в університеті Вік.

У Римі другий день поспіль закриті школи та дитячі садки. З перебоями ходять автобуси і трамваї, потяги приходять із запізненнями. Тисячі пасажирів годинами не можуть вийти з поїздів, що зупинилися на коліях через мороз і сніг, пише La Stampa.

У районі Доломітових Альп температура знижується аж до -20 градусів за Цельсієм, у гірському масиві Монте-Роза і на гірському піку Монблан температура становить -35 градусів за Цельсієм. ЗМІ зазначають, що аномальна погода заважає комерції. Наприклад, у місті Больцано, розташованому біля підніжжя Доломітових Альп, на центральній площі через холод закрився магазин морозива.

Сніг випав навіть на півдні Італії. Так, снігопад пройшов у Неаполі, а вершина вулкана Везувій повністю вкрилася снігом. Мер Неаполя Луїджі де Маджістріс розпорядився закрити школи та дитячі садки. В місті спостерігаються проблеми з транспортом. Міжнародний аеропорт Неаполя призупинив роботу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА