12:05 27.02.2018

Сутички біля Ради: Двоє правоохоронців постраждали, дев'ятьох учасників протесту затримано

2 хв читати

Двоє правоохоронців постраждали, дев'ятьох учасників протесту затримали унаслідок сутичок біля будівлі Верховної Ради у вівторок вранці, повідомив народний депутат України (фракція "Народний фронт") Антон Геращенко.

"Щойно перед Верховною Радою злочинна організація "Рух нових сил" Саакашвілі організувала провокацію. До будівлі Верховної Ради підкотили шини і намагалися їх підпалити. Коли співробітники поліції не дали цього зробити, в них полетіло каміння. Двох співробітників поліції 15 хвилин назад поранили, в одного зламана ключиця", - заявив А.Геращенко з трибуни Верховної Ради у вівторок.

Він розцінив ці дії мітингувальників як провокацію і не виключив, що за нею стоять представники РФ.

"Дев'ятьох осіб, які вчинили організовану провокацію, не виключено, що за гроші росіян, затримано і вони будуть доправлені до органів внутрішніх справ", - додав А.Геращенко.

У свою чергу, в поліції Києва повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що мітингувальники намагалися пронести шини, правоохоронці перешкоджали їм. За попередньою інформацією, 9 осіб затримано, двоє постраждалих.

Як повідомлялося, у вівторок вранці між учасниками акції біля Верховної Ради і правоохоронцями почалися бійки. Протестувальники кидали в бік правоохоронців вибухові пакети та інші предмети. У будівлі парламенту відчувався запах гару.

Правоохоронці в свою чергу періодично відтісняли учасників акції від металевої огорожі біля будівлі Верховної Ради, а мітингувальники - наступали і знову втрачали свої позиції.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року за стінами Верховної Ради в Києві зібрався мітинг, в якому взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, з вимогою скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Учасники мітингу заявили, що акція безстрокова, і встановили намети.

19 листопада більшість громадських організацій заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка. Водночас"Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію під Верховною Радою, у наметах також вирішили залишатися прибічники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченко.

Наметове містечко складається з двох частин, одна з них розташована на проїжджій частині вул. Грушевського. Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини вул.Грушевського, але вони проігнорували заклики. 26 листопада один з наметів горів, ніхто не постраждав. Ще одне наметове містечко розбито в Маріїнському парку неподалік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА