16:13 27.02.2018

У Польщі затримали підозрюваних у підпалі офісу Товариства угорської культури Закарпаття

2 хв читати
У Польщі затримали підозрюваних у підпалі офісу Товариства угорської культури Закарпаття

Трьох підозрюваних у підпалі будинку Товариства угорської культури Закарпаття (Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség - КМКС) в Ужгороді затримано в Польщі, суд постановив заарештувати двох із них, повідомляє Polska Agencja Prasowa.

За даними видання, підпал будівлі розслідує польське Агентство внутрішньої безпеки (ABW). "Агентство внутрішньої безпеки розслідує різні питання, пов'язані зі спробою підпалити будівлю Товариства угорської культури в Україні. Розглядаються міжнародні контакти затриманих у цій справі", - розповів прес-секретар міністра-координатора спецслужб Станіслав жарини (Stanisław Żaryn).

За його словами, мова йде про спробу підпалити фасад будівлі Товариства угорської культури на початку лютого поточного року.

Дії ABW в цій справі були вчинені 21 і 22 лютого і здійснювалися в рамках міжнародного співробітництва з партнерськими службами, розповів С.Жарін.

Як повідомлялося, в Ужгороді в ніч на вівторок, 27 лютого, сталася пожежа в офісному приміщенні на Православній набережній, в якому розташований офіс КМКС. В результаті пожежі ніхто не постраждав, проте вигоріло близько 25 кв. м на першому поверсі. Пожежі передував вибух у будівлі.

Це вже друга спроба підпалу цього офісу - перший стався вранці 4 лютого, коли невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. Слідство встановило, що до скоєння правопорушення можуть бути причетні громадяни Польща Адріан Марглевський і Томаш Рафал Шимковяк, які, за даними правоохоронців, мають проросійські погляди і симпатизують терористичним організаціям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА