20:13 27.02.2018

Прокуратура повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль"

2 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль"

Слідчий відділ прокуратури Донецької області повідомив про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль", дії якого завдали держпідприємству збитків на загальну суму понад 1,7 млн ​​грн, повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

Як повідомила Л.Сарган у вівторок на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, колишньому посадовцю повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

"Під час досудового розслідування встановлено, що в грудні 2014 року колишній чиновник, всупереч своїм службовим обов'язкам, без відповідного узгодження з посадовими особами інших структурних підрозділів підприємства, використовуючи службове становище, перерахував на депозитний рахунок АТ "Банк "Фінанси та Кредит" гроші ДП "Артемсіль" в сумі 1,2 млн дол. за договором банківського вкладу. Зазначений договір був укладений без гострої необхідності для підприємства ", - написала вона.

До сьогоднішнього дня кошти банком не повернуті в зв'язку з тим, що фінансова установа знаходиться в стадії ліквідації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Окрім того, як зазначила Л.Сарган, в березні 2015 року екс-виконавчий директор ДП "Артемсіль" уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на поставку ферроцианіда калію і перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 млн ​​грн.

"Слідством встановлено, що ферроцианід калію закуплений у ТОВ за значно завищеною ціною, чим завдано матеріальної шкоди державному підприємству на загальну суму понад 1,7 млн ​​грн", - повідомила Л.Сарган.

Прокуратура направила клопотання до суду про обрання колишньому посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 30,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА