19:13 01.03.2018

Асоціація газовидобувачів вважає революційним ухвалений ВР закон про дерегуляцію дозвільних процедур

1 хв читати
Асоціація газовидобувачів вважає революційним ухвалений ВР закон про дерегуляцію дозвільних процедур

Асоціація газовидобувних компаній України вважає революційним ухвалений Верховною Радою України закон про дерегуляцію дозвільних процедур у сфері нафтогазовидобування.

"Це революційне просування на шляху становлення України як енергетично самодостатньої держави. Скасовується багато дозвільних рудиментів радянських часів і дублюючих "надбань" сучасності, які роками штучно стримували розвиток власної газовидобувної індустрії", - прокоментував виконавчий директор асоціації Роман Опімах агентству "Інтерфакс-Україна" ухвалення документа.

За його словами, новий закон спрощує дозвільну систему шляхом: ліквідації Центральної комісії при Міненерговугілля з питань розробки родовищ; скасування затвердження проектів розробки родовищ; скасування гірничих відводів; скасування дозволів на зняття родючого шару ґрунту; скасування дозволів на будівництво для свердловин та об'єктів їх облаштування.

Крім того, після ухвалення документа має прискоритися відведення земельних ділянок під буріння свердловин завдяки: впровадженню окремих сервітутів для нафти та газу; можливості переходу до промислової розробки за сервітутами (угодами на розвідку);

Як зазначає Р.Опімах, новий закон також гармонізує законодавство України з вимогами європейського права: створює можливість для проведення офіційної оцінки запасів не лише в Державній комісії із запасів; мінімізує ризик самовільного зупинення ліцензії (встановлює вимогу обов'язкових попередніх перевірок).

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 березня ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №3096-д про дерегуляцію дозвільних процедур у сфері нафтогазовидобування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА