19:38 01.03.2018

Гонтарева вбачає проблему з її звільненням і призначенням нового глави НБУ в пакетному голосуванні

2 хв читати
Гонтарева вбачає проблему з її звільненням і призначенням нового глави НБУ в пакетному голосуванні

Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева вважає, що її звільнення та призначення нового глави затягується через внесення цих двох питань до парламенту в єдиному пакеті.

"Усі, і "Блок Петра Порошенка", і "Народний фронт", підтримали кандидатуру Якова Смолія (виконувач обов'язків глави НБУ - ІФ). У тому, що за моє звільнення набереться 450 голосів, у мене також немає сумнівів. Але було рішення про пакетне голосування, і ми заручники цього нескінченного пакетного голосування", - сказала вона журналістам у четвер.

В.Гонтарева при цьому висловила сумніви в тому, що голосування з цих двох питань відбудеться наступного пленарного тижня, і вважає Національний банк та себе заручниками невизначеної ситуації, що склалася.

"Якби ці обіцянки були вперше (про призначення глави НБУ - ІФ), то можна було б до цього ставитися спокійно. Але, на жаль, я не можу ніде працювати, нічим займатися, і я вважаю, що це стосовно мене як громадянина нашої країни просто ненормально", - сказала вона.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 18 січня 2018 року вніс до парламенту проекти постанов про звільнення В.Гонтаревої з посади глави НБУ та призначення на цю посаду Якова Смолія. Відповідні питання були включені до порядку денного парламенту на четвер, 1 березня, проте у результаті їх розгляд було відкладено. В.Гонтарева у квітні 2017 року повідомила про рішення піти у відставку. Я.Смолій - перший заступник глави НБУ. Із 11 травня 2017 року виконує обов'язки керівника центробанку. Згідно з Конституцією, главу НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на сім років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА