18:47 02.03.2018

Посольство Канади в Україні приєдналося до ініціативи "Нафтогазу" "Прикрути"

2 хв читати

Посольство Канади в Україні приєдналося до ініціативи НАК "Нафтогаз України" "Прикрути" щодо тимчасового зниження температурного режиму в будівлях на один градус.

"Знизили температуру в посольстві Канади в Україні. # Прикрути", - написав посол Канади в Україні Роман Ващук у "Твіттері" в п'ятницю.

Як повідомлялося, 1 березня прес-служба "Укртрансгазу" повідомила, що "Газпром" з початку 2018 року жодного разу не забезпечив тиск на вході до ГТС України, що відповідав би хоча б мінімальним умовам транзитного контракту.

"Станом на 1 березня тиск у транзитних магістральних газопроводах на вході до української ГТС впав до мінімального значення у цьому році - 50,3 кгс/см.кв. Транзитний контракт передбачає дотримання російською стороною тиску газу в магістральних газопроводах на вхідний точці ГВС "Суджа" у діапазоні 60-65 кгс/кв. см ... У січні-лютому 2018 року "Газпром" систематично не виконував техумови, подаючи газ до українського кордону за фактичного тиску на рівні 51-59 кгс/кв.см.", - зазначається в повідомленні.

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв того ж дня заявив про дефіцит газу в Україні в обсязі близько 10 млн куб. м на добу через морози і відмови "Газпрому" в його поставках і запропонував запровадити обмеження на споживання газу в країні 3-4 березня.

Вранці 2 березня у "Нафтогазі" закликали українців "вчинити погано", приєднавшись до оголошеної ініціативи "Прикрути". "Нам потрібно протриматися лише три-чотири дні, доки не минуть холоди. У кого є котли, знизьте температуру в приміщенні на один градус вдень, на два градуси вночі. Це допоможе знизити потребу в газі на 8-9%, цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався", - закликали в прес-службі компанії на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що дитячим садокам, школам і вищим навчальним закладам рекомендовано призупинити роботу до 6 березня включно для споживання газу. "Згідно з наказом, починаючи з сьогоднішнього дня рекомендували... зупинити роботу дошкільних навчальних закладів, шкіл, вишів до 6 березня включно", - сказав він з трибуни парламенту під час години запитань до уряду.

Міністерство освіти і науки рекомендує навчальним закладам призупинити навчання до 7 березня включно.

Президент України Петро Порошенко приєднався до ініціативи НАК "Нафтогаз України" "Прикрути" і закликав державні установи країни за можливості вчинити так само.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА