17:08 05.03.2018

У суді у справі Кернеса оголошено перерву до 12 березня

2 хв читати
У суді у справі Кернеса оголошено перерву до 12 березня

Київський районний суд м. Полтави в понеділок продовжив розглядати матеріали провадження стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блінніка та Євгена Сміцького.

"Сьогодні вивчили восьмий том. Усе, як зазвичай. Захист ставить під сумнів докази, які надає сторона обвинувачення, наголошуючи, що вони є неприпустимими й неналежними. Наступне засідання - 12 березня. Вивчатимемо дев'ятий том (загалом у справі 13 томів - ІФ)", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Г.Кернеса Олександр Гунченко в понеділок.

Як повідомлялося, невідомі 25 січня 2014 року напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану – Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 р. Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Г.Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 р. ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Г.Кернеса із Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА