19:49 05.03.2018

До суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох членів Тарифної комісії "Укрзалізниці"

3 хв читати
До суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох членів Тарифної комісії "Укрзалізниці"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Печерського районного суду м. Києва обвинувальний акт щодо трьох чиновників "Укрзалізниці", підозрюваних у зловживанні владою, що спричинило збитки компанії.

Як повідомляє в понеділок прес-служба САП, до суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт стосовно колишнього заступника генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України (зараз - ПАТ "Укрзалізниця"), начальника Головного комерційного управління адміністрації та заступника директора з комерційних питань ДП "Український транспортно-логістичний центр" за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, (ч.2 ст.28 ч.2 ст.36 4 Кримінального кодексу України "Зловживання владою або службовим становищем").

За інформацією САП, колишній заступник голови Державної адміністрації залізничного транспорту України, на посаді голови Тарифної комісії адміністрації за попередньою змовою з іншими членами Тарифної комісії: начальником Головного комерційного управління адміністрації та заступником директора з комерційних питань ДП "Український транспортно-логістичний центр" із корисливих мотивів в інтересах підприємств - вигодонабувачів - ТОВ "ЕУ-Транс", ТОВ "Утек", компанії "Орлондер Лімітед" у порушення вимог порядку встановлення пільгових тарифів на перевезення транзитних вантажів, затвердженого наказом "Укрзалізниці" від 12.12.2013 №443-Ц/ / од та інших нормативно-правових актів, 26 лютого 2014 року безпідставно прийняли рішення про розрахунок плати за фактично виконані обсяги перевезень вантажів із застосуванням пільгових коефіцієнтів і тарифних ставок за фактичного невиконання зазначеними підприємствами гарантованих обсягів транзитних перевезень, завдало тяжких наслідків інтересам "Укрзалізниці" у вигляді збитків на суму 69 млн 231 тис. 464,07 грн.

Як повідомлялося, 18 серпня 2017 року слідчий суддя Солом'янського районного суду м. Києва задовольнив клопотання детективів НАБУ про обрання запобіжного заходу посадовим особам ПАТ "Укрзалізниця" у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Цей запобіжний захід стосується колишнього заступника голови "Укрзалізниці", директора одного з її департаментів і заступника директора однієї з філій. Їхніх імен у САП не уточнювали.

Зазначених осіб підозрюють у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

15 серпня зазначених фігурантів детективи НАБУ поінформували про підозру у вчиненні цього злочину: їх підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, унаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала $10,2 млн доходу (на дату вчинення злочину - 97 млн грн).

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи службове становище, та як члени Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту - колегіального органу "Укрзалізниці", уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень - застосували без наявних на те підстав на користь низки експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

"Тобто, чиновники визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умов не виконали, але пільги все одно було надано", - резюмують у САП.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА