16:14 06.03.2018

Апеляційний суд Києва відмовився відстороняти Труханова від посади мера Одеси

2 хв читати
Апеляційний суд Києва відмовився відстороняти Труханова від посади мера Одеси

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва не задовольнила апеляційної скарги прокурора в кримінальному провадженні стосовно мера Одеси Геннадія Труханова на рішення слідчого судді Солом’янського райсуду столиці, який відмовив у задоволенні клопотання про відсторонення градоначальника від посади на час досудового розслідування.

"За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 27 лютого 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу прокурора - без задоволення", - повідомляє у вівторок удень прес-служба Апеляційного суду Києва на офіційній сторінці суду в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, 14 лютого детективи Національного антикорупційного бюро і прокурори САП затримали Г.Труханова та його заступника Павла Вугельмана в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). Керівник САП Назар Холодницький розповів, що Фонд держмайна України в 2015-2016 рр. продав цілісний майновий комплекс заводу "Краян" на відкритих торгах за 11,5 млн грн. За якийсь час Одеська міськрада купила цей комплекс уже за 185 млн грн, при цьому не весь комплекс, а лише половину його приміщень.

За словами керівника САП, кримінальне провадження було відкрито 2 листопада 2016 року за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем із придбання та передання в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян". За результатами розслідування було повідомлено про підозру кільком посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, держаних злочинним шляхом).

27 лютого Солом’янський райсуд Києва відмовив САП у задоволенні клопотання про відсторонення від посади мера Одеси Г.Труханова на час досудового розслідування. Представники держобвинувачення наголошували на обґрунтованості обвинувачення і необхідності відсторонення Г.Труханова від посади терміном на два місяці, оскільки продовження перебування на посаді мера Одеси може спричинити певні ризики і завадити об'єктивному розслідуванню справи.

Г.Труханов і його захист наполягали на тому, що клопотання не підлягає задоволенню, обґрунтовуючи свою позицію тим, що відсторонення від посади може негативно позначитися на життєдіяльності Одеси.

Після засідання суду Г.Труханов зазначив, що це рішення є об'єктивним, оскільки він має і надалі виконувати свої обов'язки як виборна посадова особа. "Прямо зараз я планую виїхати в Одесу, щоб підключитися повною мірою до боротьби з негодою, у нас уже підготовлена вся необхідна техніка і вжито інших заходів", - зазначив мер Одеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА