14:40 08.03.2018

Глава МВС Великої Британії: Є план відповіді на атаку проти колишнього російського розвідника

2 хв читати

У британської влади існує план відповідної реакції на застосування отруйної речовини проти колишнього співробітника ГРУ РФ, який разом з дочкою постраждали 5 березня, заявила журналістам міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд.

Вона зазначила, що цей план може бути введений в дію після того, як стануть відомі всі факти. "Коли у нас будуть всі свідчення того, що сталося, ми, якщо це буде доречно, висунемо (звинувачення - ІФ) комусь. Якщо з цього виникне справа, то у нас є план відповіді. Ми повинні діяти дуже методично, холоднокровно, базуватися тільки на фактах, а не на чутках", - сказала міністр.

Вона повідомила, що речовина, яка спричинила отруєння, є "дуже рідкісною", відмовившись відповідати на запитання про те, чи встановили експерти, яка конкретно речовина була застосована, і місце її походження.

Міністр поінформувала, що постраждалий одночасно з росіянами поліцейський поки ще в тяжкому стані, але вже може спілкуватися.

Як повідомлялося, спецслужби Великої Британії в четвер продовжили пошук відповідальних за отруєння С.Скрипаля і його дочки Юлії.

5 березня співробітники поліції Солсбері оголосили, що поблизу одного з торгових центрів міста в неділю через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали двоє людей. Пізніше британські ЗМІ назвали їхні імена - це екс-полковник ГРУ С.Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі доправили до лікарні. Їхній стан оцінюється як критичний.

С.Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ в 2010 році.

Британські експерти дійшли висновку, що для отруєння використовувався нервово-паралітичний газ, "це допоможе в пошуках джерела його застосування", зазначили джерела.

ЗМІ, посилаючись на джерела в поліції, зазначають, що стан С.Скрипаля кращий, ніж у його дочки, є надія на те, що він одужає; що стосується стану постраждалого офіцера поліції, то стан його спочатку "не був таким серйозним".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА