13:23 09.03.2018

Рубан заявив у суді, що не знав про наявність зброї в автомобілі

2 хв читати
Рубан заявив у суді, що не знав про наявність зброї в автомобілі

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, затриманий напередодні в зоні АТО з арсеналом зброї, заявляє, що не знав про її наявність в автомобілі.

Під час засідання Шевченківського райсуду Києва з обрання йому запобіжного заходу, Ю.Рубан заявив, що заперечує всі обвинувачення на свою адресу. Він повідомив, що операція була спланована офіцером із позивним "Кедр".

"Про наявність зброї я не знав... Вони були всі в змові, тому що слідча група виїхала на це місце для мого затримання ще 5 березня. Це була організована операція", - сказав В.Рубан.

Згідно з його свідченнями, він мав перевезти "товар на той бік і звідти забрати, зі слів "Кедра", меблі, що я і зробив". "Місце, де мене заарештували (...) щоб до нього потрапити, потрібно або з боку Донецька пройти перший український блокпост, або з боку Бахмута також потрібно пройти блокпост. Там не пропускають просто так, там стоять офіцери і солдати з автоматами", - навів деталі В.Рубан.

Він стверджує, що не має пропуску для переходу на непідконтрольну Україні територію, проте, за його словами, переходив на непідконтрольну територію для обміну полонених понад 140 разів. "У мене є досвід складних операцій, складних переходів", - наголосив підозрюваний.

В.Рубан також розповів, що під час затримання був водієм автомашини, що належить офіцеру з позивним "Кедр". "Я виконував роль водія. Автомашина, на якій я їхав, належить старшому офіцеру "Кедр", він її придбав у Донецькій області і розпоряджався нею. Я її отримав лише для перетину кордону", - пояснив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА