15:39 09.03.2018

У СБУ вважають, що дії Рубана координувалися з РФ

2 хв читати
У СБУ вважають, що дії Рубана координувалися з РФ

У Службі безпеки України припускають, що незаконні дії керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана координувалися з Росії.

"Шановні громадяни, ви вірите в те, що Захарченко чи Ташкент (Тимофєєв) взяли на себе відповідальність спорядили Рубана такою кількістю зброї... щоб вчинити в Києві теракти і щоб про це не знали куратори з Москви? Що вони (куратори з Москви - ІФ) не дали санкцію на це? Ні я, ні хто-небудь із працівників СБУ, слідчих, процесуальних керівників у це не віримо", - сказав глава Служби безпеки України Василь Грицак журналістам у Києві в п'ятницю.

В.Грицак повідомив, що 6 березня 2018 року В.Рубан через контрольно-пропускний пункт "Майорськ" виїхав на непідконтрольну Україні територію Донбасу. "Служба має обґрунтовані докази того, що терорист Захарченко і Тимофєєв на прізвисько "Ташкент" причетні до підготовки кривавого теракту в українській столиці із застосуванням зброї, зокрема російського походження", - заявив він.

Говорячи про затримання на Донбасі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, В.Грицак розповів, що у В.Рубана вилучено автомати Калашникова, пістолети Макарова, гранати, пристрої для безшумної стрільби, міни, патрони, причому частина зброї - виробництва РФ. Крім того, в коробках із гранатами був пакувальний лист військової частини "ДНР".

За його словами, з мінометів мали розстріляти центральну частину Києва, "йшлося б про тисячі загиблих... мав бути хаос".

На брифінгу, зокрема, ввімкнули аудіо з перерахуванням В.Рубаном засобів ураження з території "ДНР".

Після оприлюднення аудіо- та відеоматеріалів, пов'язаних із злочинною діяльністю В.Рубана, В.Грицак сказав: "Це лише мала частина того, що можна оприлюднити... Немає тут підстави... Ми надамо документальні свідчення".

При цьому глава СБУ відмовився назвати імена тих, хто також може бути причетний.

"Коли ми оголошуватимемо про підозру черговим фігурантам... ми оприлюднимо докази. Він (Рубан) - виконавчий механізм у чужих руках", - зазначив В.Грицак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА