20:05 11.03.2018

Відвідувачам пабів у Солсбері порадили випрати речі через отруєння Скрипаля

2 хв читати

Сліди речовини, якою, імовірно, отруїлися екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка, були знайдені в пабі "Мілл" і ресторані Zizzi в Солсбері, повідомляє "Бі-бі-сі".

Телерадіокорпорація наводить слова держрадника з питань англійської охорони здоров'я Саллі Девіс, яка запевнила, що ризик для населення мінімальний.

Проте медики радять усім, хто відвідав ці паб і ресторан в другій половині дня 4 березня, вжити заходів обережності. Ці рекомендації стосуються приблизно 500 осіб.

Рекомендовано випрати одяг, який був на відвідувачах у цей день. Якщо його не можна прати, то його потрібно упакувати в пластиковий мішок і прибрати до особливого розпорядження. Мобільні телефони і сумки потрібно витерти вологими серветками, а серветки потім упакувати в пластикові пакети і викинути. Окуляри і коштовності рекомендовано вимити з дезинфікуючим засобом.

"Бі-бі-сі" зазначає, що жителі Солсбері цікавляться, чому ці поради не були оприлюднені раніше. Саллі Девіс заявила, що розслідування ще триває, а зволікання, на думку медиків, не загрожувало здоров'ю населення.

5 березня співробітники поліції Солсбері оголосили, що поблизу одного з торгових центрів міста напередодні через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали двоє людей. Пізніше ЗМІ назвали їх імена - це екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі були доставлені в лікарню. Їх стан оцінюється як критичний.

Сергій Скрипаль і його дочка 4 березня відвідали паб "Мілл" і ресторан Zizzi, після чого вони були знайдені на вулиці в непритомному стані. Паб і ресторан досі закриті.

Також постраждав співробітник британської поліції, який відвідав будинок Скрипаля. Він знаходиться в лікарні у важкому стані.

Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ в 2010 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА