10:37 12.03.2018

На дорогах Києва місцями ожеледиця і сильні пориви вітру, попереджають у КМДА

3 хв читати
На дорогах Києва місцями ожеледиця і сильні пориви вітру, попереджають у КМДА

 У понеділок, 12 березня, в Києві буде хмарно з проясненнями, без опадів, вранці місцями туман, на дорогах місцями ожеледиця, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на дані Укргідрометцентру.

В оприлюдненій у понеділок вранці інформації також ідеться про те, що протягом дня вітер у столиці очікується переважно південно-східний, 7-12м/с, місцями пориви вітру 15-20м/с. Температура 5-7° тепла.

"З метою запобігання травматизму і запобігання аварійним ситуаціям Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватися порад під час ожеледиці", - йдеться в повідомленні.

Так, водіям радять дотримуватися швидкісного режиму, дистанції, відмовлятися від ризикованого маневрування, яке за несприятливих погодних умов може призвести до аварійних ситуацій. Крім цього, під час наближення до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ автолюбителям рекомендовано знижувати швидкість до мінімуму. Також їм радять не забувати вмикати габаритні вогні або протитуманні ліхтарі, а також за погіршення погодних умов з інтенсивним випаданням снігу і ожеледицею на дорогах не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам в Управлінні з питань НС КМДА рекомендують бути обачними під час пересування в разі утворення ожеледиці, а саме: ходити не поспішаючи, ноги злегка розслабити і трохи зігнути в колінах, ступати на всю підошву.

"Не тримайте руки в кишенях - це збільшує ризик не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів і струсів мозку; при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледь спробуйте швидко присісти - це найбільш реальний шанс утриматися на ногах; якщо падіння не уникнути, напружте м'язи, згрупуйтеся, а торкнувшись землі, спробуйте перекотитися (удар, спрямований на вас, зменшить силу); будьте уважні на тротуарі - автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; коли перебігаєте дорогу перед автомобілем, врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходьте металеві кришки люків - зазвичай вони вкриті льодом", - додали в КМДА.

Крім цього, Управління з питань НС Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА нагадало про основні правила поведінки в разі посилення вітру.

"Усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев; у разі сильного вітру сховайтеся в найближчому будинку або природному укритті; уникайте перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркуйте поруч з ними автотранспорт", - йдеться в повідомленні.

В Управлінні з питань НС рекомендують у разі падіння дерев або гілок у випадку травмування людей і т.д. негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА